De Nederlandse honkballers hebben tegen Polen hun tweede zege geboekt.

EK U15 2017

Oranje op EK U15 ook langs Polen

Oranje op EK U15 ook langs Polen

De Nederlandse honkballers hebben tegen Polen hun tweede zege geboekt.

De Nederlandse honkballers hebben tegen Polen hun tweede zege geboekt.
Foto: © René Vos

Na een lastig begin het heeft Nederlands cadettenteam ook zijn tweede wedstrijd op het Europees Kampioenschap in Oostenrijk gewonnen. In een zonnig Rohrbach werd er uiteindelijk knap met 7-4 gewonnen, nadat het team tegen een vroege 0-4 achterstand aan had gekeken.

Een grote stunt leek in de maak, toen er na drie volledige innings een voorsprong voor de Polen op het scorebord stond. Het Nederlands Team dat gisteren nog gastland Oostenrijk met 16-1 had verslagen, tegen de Oostblokkers die met 3-17 kansloos waren tegen regerend Europees Kampioen Tsjechië. Gelukkig voor Oranje zou er na die derde inning orde op zaken gesteld worden.

Startend pitcher Danny Albinus in actie voor Nederland.

Startend pitcher Danny Albinus in actie voor Nederland.
Foto: © René Vos

Het team van manager Eric de Bruin kreeg in de eerste drie innings meerdere keren vier wijd, maar het was alleen tweede honkman Raydley Legito die een honkslag wist te slaan. Ook in de vierde inning vielen er geen honkslagen, maar kon Jesse Velders scoren door meerdere malen vier wijd en een geraakt werper. Inmiddels was Danny Albinus (1-0-4) op de heuvel vervangen door Nick Boxelaar (2-0-4) en hij wist de Poolse slagploeg goed onder controle te houden.

Voorsprong
Met een 1-4 achterstand, maar met in het achterhoofd de betere te zijn, begon Oranje prima aan de vijfde inning. Emile Haswell opende met een honkslag en even later kon hij scoren op een klap van Chris Stuart. Na vier wijd voor voor Ayran Araya Lemaire, was het een honkslag van catcher Luca Pastor, waardoor Chris kon scoren. Het feest was helemaal compleet toen pitcher Nick een geweldige driehonkslag sloeg waarop Ayran en Luca konden scoren en een 5-4 voorsprong op het scorebord stond!

In de daaropvolgende inning zou de voorsprong nog iets uitgebreid worden. Emile kreeg vier wijd en kon scoren na een hit van Ayran, die even later zelf kon scoren op een tweehonkslag van Jesse. Die 7-4 voorsprong zou ook de eindstand worden, want het was de uitblinkende slagman van gisteren, Chris Stuart, die Nick op de heuvel had vervangen, de deur goed dichthield (4-0-1) en de Polen geen kans meer gaf om dichterbij te komen.

Morgen is het team vrij, donderdag om 10:00 de wedstrijd tegen Rusland!

Stand Poule A
Pos
Team
GP
WO
LO
AVG
GB
1
    NETHERLANDS
2
2
0
1000
0
2
    CZECH REPUBLIC
1
1
0
1000
0.5
3
    RUSSIA
0
0
0
0
1
4
    AUSTRIA
1
0
1
0
1.5
5
    POLAND
2
0
2
0
2

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2017