Softbal

Koninkrijksteam U19 aangekomen in Florida

Koninkrijksteam U19 aangekomen in Florida

Manager Saskia Kosterink spreekt haar team toe voor aanvang van de eerste training op Amerikaanse bodem

Team Kingdom of the Netherlands U19 speelt van 24 tot 30 juli het WK Softbal in Clearwater, Florida. Aan de technische staf van dit team is vorige week nog een hele opvallende naam toegevoegd als extra coach en bullpen catcher: niemand minder dan international Dinet Oosting. Dinet kennen we natuurlijk ook van SoftbalDino en tijdens dit toernooi laat zij haar schrijfkunsten ook op Softbalsite zien. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen bij Team Kingdom of the Netherlands U19. Hier deel 1 over de reis en de eerste dagen in Florida.

Dinsdagochtend waren we al om 4:00 uur aanwezig op Schiphol, want de eerste vlucht vertrok al om 7:05 uur richting Zürich. Drie vertraagde vluchten, een mega sprint door het vliegveld van Atlanta, ruim 13 uur en heel weinig slaap later zijn we dan aangekomen in Clearwater, Florida. We zitten in hetzelfde hotel waar het Nederlands Dames Softbalteam in 2011, 2012 en 2014 heeft gezeten voor hun trainingskamp in Florida. Na nog snel even een lekker hapje te hebben gegeten bij ‘Cracker Barrel’ was het dan eindelijk tijd om te slapen!

Woensdag staat in het teken van gewenning en voorbereiding. Er wordt ’s ochtends getraind van 10 tot 12 uur, waar de nadruk ligt op defense en wennen aan de benauwde weersomstandigheden.

Alle 17 speelsters krijgen deze dag een individueel gesprek met de coaches over hun rol tijdens het WK, zodat zij zich hier volledig op kunnen voorbereiden.

Even gezellig met z’n allen uit eten. Op donderdag volgt de eerste oefenwedstrijd tegen Australië

Om 17 uur staat het avondeten bij Marlin Darlin op het programma, waarbij de jarige jet Lisa de Vries onder het genot van een volmondig gezongen ‘Happy Birthday’ nog een lekker toetje kreeg.

De dag wordt afgesloten met een teammeeting. Hierbij worden de teamregels nogmaals doorgesproken, de doelstelling vastgesteld en wordt er door Bart Hanegraaff uitleg gegeven over hoe je het beste kunt herstellen tijdens deze weken.

Op donderdag staat er een oefenwedstrijd tegen Australië op het programma. Een interessante wedstrijd, omdat Australië één van de teams zal zijn in onze poule samen met Japan, Brazilië, Bahama’s, Peru en Israël. De top 2 van elke poule zullen gaan strijden voor de plekken 1 t/m 8. De doelstelling is dus duidelijk voor de poulerondes!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal