EK U15 2017

Monsterzege Oranje U15 op EK

Monsterzege Oranje U15 op EK

Manager Eric de Bruin zag hoe zijn ploeg de derde overwinning van het EK U15 binnensleepte (Foto: ABF)

In de vroege ochtend heeft het Nederlands Team onder 15 jaar vandaag ook zijn derde wedstrijd op het Europees Kampioenschap in Oostenrijk gewonnen. In vier innings waren de jonge talenten veel te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Rusland: 17-0.

Nadat er maandag al met 16-1 van gastland Oostenrijk en dinsdag met 7-4 van Polen was gewonnen, was er vandaag de kans om te knallen tegen Rusland, dat zijn eerste twee wedstrijden had verloren. In de eerste inning werd het al snel duidelijk dat het krachtsverschil iets te groot was, toen er mede door goede honkslagen van Jesse Velders, Jelle van der Lelie (Diamonds Amsterdam) en Raydley Legito meteen een 6-0 voorsprong werd genomen.

In de tweede inning werd er even een rustpauze genomen en één punt gescoord (derdehonkman Emile Haswell kon na zijn honkslag scoren op een klap van Ayran Araya Lemaire), maar in de daaropvolgende slagbeurt ging het gas er weer vol op. Eerst sloegen Raydley en Tyriq Kemp een honkslag, gevolgd door vier wijd voor Emile en Ayran. Met volle honken was het opnieuw Jesse Velders die de bal goed raakte, nu voor een driehonkslag.

Jelle van der Lelie gooide uitstekend (Foto: ABF)

Dominant
Met Jelle van der Lelie (2-0-0) op de heuvel maakten de Russen geen enkele kans aan slag, hij gooide vandaag geweldig. Ook tegen vervanger van Jelle, Jayden Gonesh (1-0-1), was de Russische slagploeg kansloos. Omdat er in de vierde en laatste inning nog een paar keer werd gescoord, door onder andere goed slaan van Luuk Bun (Twins) en opnieuw Ayran, werd de eindstand bepaald op 17-0, een geweldig resultaat!

Morgen om 14:00 is de laatste poulewedstrijd, tegen titelverdediger Tsjechië. Bij winst speelt het team van Eric de Bruin, Martijn Nijhoff, Marvin Bleij en Michael Duursma zaterdag om 14:00 de halve finale tegen de nummer twee van Poule B, momenteel is dat Italië.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2017