Softbal

Australië in oefenwedstrijd te sterk voor Koninkrijksteam U19

Australië in oefenwedstrijd te sterk voor Koninkrijksteam U19

De ploeg van Saskia Kosterink oefende op donderdag tegen Australië

Team Kingdom of the Netherlands U19 speelt van 24 tot 30 juli het WK Softbal in Clearwater, Florida. Aan de technische staf van dit team is vorige week nog een hele opvallende naam toegevoegd als extra coach en bullpen catcher: niemand minder dan international Dinet Oosting. Dinet kennen we natuurlijk ook van SoftbalDino en tijdens dit toernooi laat zij haar schrijfkunsten ook op Softbalsite zien. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen bij Team Kingdom of the Netherlands U19. Vandaag een terugblik op de eerste oefenwedstrijd en de andere activiteiten van donderdag.

Wij speelden gisteren onze eerste oefenwedstrijd in Florida. De wedstrijd tegen Australie werd vooral gebruikt om informatie te verzamelen over onze tegenstander in de groepsfase en om iedereen speeltijd te geven om zich zo voor te bereiden op het ‘echte werk’ van volgende week. Australie was op donderdag duidelijk sterker. We verloren met 11-1, maar we hebben ze goed kunnen scouten!

Teamuitje
‘S middags was er na de wedstrijd tijd voor een teamuitje op de boot ‘Little Toot’. Met deze boot gingen we het water op, op zoek naar dolfijnen, die we gelukkig al snel zagen zwemmen!

’s Middags ging het team op zoek naar dolfijnen aan boord van de ‘Little Toot’

De dag werd afgesloten met ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof-methode. Een hele nieuwe ervaring voor de speelsters, waar ze snel aan zullen wennen. Binnenkort zal deze oefening gepaard gaan met het nemen van een ijsbad, zodat de spieren na een zware wedstrijd sneller kunnen herstellen voor de volgende dag.

Op vrijdag staat de volgende oefenwedstrijd op de planning en dan is Italië de tegenstander.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal