EK U15 2017

Oranje U15 ongeslagen naar halve finale EK

Oranje U15 ongeslagen naar halve finale EK

Uit volle borst wordt het Wilhelmus meegezongen

Het Nederlands Team onder de 15 jaar heeft op het Europees Kampioenschap in Oostenrijk ook de laatste poulewedstrijd gewonnen. Titelhouder Tsjechië werd overtuigend met 11-6 verslagen.

De Tsjechen, die tot nu toe ook alle drie hun wedstrijden hadden gewonnen, startten nog wel goed door in de eerste drie innings steeds te scoren waardoor er een 1-4 achterstand op het scorebord stond.

Gelukkig werd er in de gelijkmakende derde inning door Oranje orde op zaken gesteld. Na een paar keer vier wijd, een geraakt werper, verre klappen en honkslagen van Luuk Bun en Raydley Legito werden er maar liefst zes punten binnengelopen en zo een 7-4 voorsprong genomen.

Genadeklap

Het was daarna even wachten voordat er weer gejuicht kon worden, maar omdat Lucas Vos (2-4-5) ruim vier innings het team van Tsjechië onder controle hield, hoefden de Nederlandse fans zich geen zorgen te maken. Beslissend was uiteindelijk de zesde inning. Die goed begon uitstekend toen Raydley, Tariq Kemp en Emile Haswell allen het honk bereikten en er vlammende tweehonkslag van Chris Stuart overheen kwam. Niet veel later waren het Ayran Araya Lemaire en Luca Pastor die de bal ook goed raakten, waardoor er in totaal vier keer gescoord zou worden.

De Tsjechen zouden in de laatste inning nog wel tweemaal scoren, maar konden het niet meer spannend maken. Eindstand: 11-6 en een plek in de halve finale!

Morgenmiddag om 14:00 speelt het Nederlands Team tegen Frankrijk voor een plek in de finale, die zondag om 18:00 plaats zal vinden. De tegenstander is dan de winnaar van het duel tussen Duitsland-Tsjechië.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2017