Softbal

Koninkrijksteam U19 verslaat Italie in oefenwedstrijd

Koninkrijksteam U19 verslaat Italie in oefenwedstrijd

Team Kingdom of the Netherlands U19 speelt van 24 tot 30 juli het WK Softbal in Clearwater, Florida. Aan de technische staf van dit team is vorige week nog een hele opvallende naam toegevoegd als extra coach en bullpen catcher: niemand minder dan international Dinet Oosting. Dinet kennen we natuurlijk ook van SoftbalDino en tijdens dit toernooi laat zij haar schrijfkunsten ook op Softbalsite zien. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen bij Team Kingdom of the Netherlands U19. Vandaag een terugblik op de tweede oefenwedstrijd en de andere activiteiten van vrijdag.

De eerste overwinning:

De dag werd om 07.00u gestart met primers: een variatie aan kracht- en loopoefeningen om het lichaam goed wakker te maken en klaar te stomen voor de wedstrijd.

In onze tweede oefenwedstrijd was Italië de tegenstander. Dat is natuurlijk altijd een leuke rivaal om tegen te spelen en we zijn vaak aan elkaar gewaagd. De wil om te winnen was daarom ook groot. Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef, want de Italianen pakten een 4-0 voorsprong.

Leeuwinnen
Toen kwam de ‘Leeuw’, die in onze meiden schuilt naar boven. Na een heel arsenaal aan liedjes, aanmoedigingen en vooral honkslagen pakten wij uiteindelijk weer de voorsprong en kwam de 9-4 eindstand op het scorebord.

Het is duidelijk: geef nooit op. Wacht niet totdat je in een flow komt, maar forceer en zorg dat je in die flow komt. Als dat lukt, geeft dit een geweldig gevoel! Voor mij was dit als niet-speelster een nieuw gevoel in de dugout: trots.

Team Kingdom of the Netherlands opent op 24 juli het WK in Clearwater, Florida. Dinet Oosting, houdt de fans van dit team op de hoogte!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal