EK U15 2017

Oranje U15 overtuigend naar EK-finale

Oranje U15 overtuigend naar EK-finale

De Nederlandse slagploeg was weer goed op dreef

Het Nederlands Team onder 15 jaar heeft zich geplaatst voor de finale van het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. In een uitstekende wedstrijd werd Frankrijk met 6-2 verslagen.

Als ongeslagen poulewinnaar kon Oranje met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Het zou wel eventjes duren voordat het eerste punt op het scorebord zou verschijnen. In de vierde inning werd de score geopend door Jesse Velders, die met vier wijd op het honk was gekomen en kort daarna binnen werd geslagen door catcher Luca Pastor. Even later kon ook Jason Netten (vier wijd) scoren op een klap van Raydley Legito.

Ook de vijfde inning verliep uitstekend. Openingsslagman Emile Haswell begon met een tweehonkslag, gevolgd door een rake klap van Chris Stuart. Om het feest compleet te maken sloeg Jesse Velders een driehonkslag en hij werd direct binnengeslagen door midvelder Nick Boxelaar. Door deze drie punten stond er inmiddels een veilig 5-0 voorsprong op het scorebord.

Glansrol
Naast al het goede slagwerk, was er vandaag een glansrol weggelegd voor Chris Stuart. De speler van Diamonds Amsterdam stond zes innings op de heuvel en was de Franse slagploeg helemaal de baas. Met de geweldige werpcijfers 8-0-3 had hij vandaag een groot aandeel in de overwinning.

Uitblinker op de heuvel Chris Stuart

In de gelijkmakende zesde inning kon Oranje nog éénmaal scoren, toen Raydley (honkslag) na een wilde worp de thuisplaat passeerde. De Fransen zouden in hun laatste slagbeurt tweemaal scoren, maar echt spannend zou het niet meer worden.

Morgen om 18:00 speelt het team van Eric de Bruin de finale tegen Duitsland, dat in een thriller de andere halve finale met 9-8 van Tsjechië won.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2017