Quick Amersfoort krijgt de kans om voor het eerst in 22 jaar terug te keren in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort en Onze Gezellen geplaatst

Quick Amersfoort en Onze Gezellen geplaatst

Quick Amersfoort krijgt de kans om voor het eerst in 22 jaar terug te keren in de hoofdklasse.

Quick Amersfoort krijgt de kans om voor het eerst in 22 jaar terug te keren in de hoofdklasse.
Foto: © Quick Amersfoort

Na kampioen Storks hebben vandaag ook Quick Amersfoort en Onze Gezellen zich geplaatst voor de Promotie/Degradatiepoule van de hoofdklasse. Samen met de drie laagst geëindigde hoofdklasseteams strijden zij om vier plaatsen in de hoofdklasse van 2018. De Promotie/Degradatiepoule gaat op zaterdag 19 augustus van start.

De honkballers van Storks prolongeerden twee weken geleden hun titel in de overgangsklasse en plaatsten zich daarmee als eerste team uit de overgangsklasse voor de Promotie/Degradatiepoule. Voor de resterende twee plaatsen waren nog vijf andere teams in de race. Vandaag werd die strijd beslist. Quick Amersfoort won met 3-11 van Kinheim om zich te plaatsen. Onze Gezellen verloor met 4-5 van koploper Storks, maar profiteerde van het verlies van RCH-Pinguins, dat zelf met 3-6 verloor van Sparks Haarlem.

Door dat resultaat zijn Quick Amersfoort en Onze Gezellen niet meer in te halen door de overige teams uit de overgangsklasse. Beide teams wonnen tot dusver 21 van hun 29 wedstrijden. Daarmee staan ze momenteel op een gedeelde tweede plaats.

Tweede plaats

Bij winst morgen tegen Kinheim op het eigen XLLease Park Dorrestein zijn de honkballers van de Amersfoortse club zeker van de tweede plaats in de overgangsklasse. Bij verlies is Quick Amersfoort afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Storks en Onze Gezellen. In april won Quick Amersfoort beide onderlinge wedstrijden tegen Onze Gezellen met 7-11 en 6-3

Quick Amersfoort is momenteel bezig aan zijn derde opeenvolgende seizoen in de overgangsklasse en versterkte zich een maand geleden nog met voormalig international Bryan Engelhardt. De club speelde veertien seizoenen eerder in de hoofdklasse. Dat gebeurde tussen 1976 en 1981, in 1983 en tussen 1990 en 1996. In 1993 plaatste Quick zich in de enige keer in de clubhistorie voor de Play-Offs van de hoofdklasse. Onze Gezellen speelde nog niet eerder in de hoofdklasse, maar kan de elfde club uit Haarlem worden die uitkomt op het hoogste niveau. DSS was in 2015 de laatste Haarlemse debutant.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse