Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem verzekert zich van eerste plek

FysioExpert Olympia Haarlem verzekert zich van eerste plek

Koploper FysioExpert Olympia Haarlem verzekerde zich dit weekend van de definitieve eerste plaats in dit seizoen en daarmee een plek in de Season Finals.
(Foto: Fred Versluis)

De teugels van de Golden League zijn dit jaar overtuigend in handen van FysioExpert Olympia Haarlem. Inmiddels is wel duidelijk dat met slechts drie verloren partijen op 28 (!) wedstrijden de uitdaging al ligt op überhaupt punten scoren tegen deze kolos. De dames van Olympia hebben na dit weekend al maar liefst 18 punten voorsprong op tweede plaatshouder Oolders Omaco Sparks Haarlem. Dit betekent dan ook dat de Haarlemse ploeg al gekroond kan worden als de nummer één van de competitie met nog slechts zes wedstrijden te gaan. Daar mocht een wisselvallig resultaat dit weekend weinig meer aan veranderen. Zelfs met een verloren wedstrijd tegen een sterk DSS kan een voorsprong niet meer uit handen gegeven worden (2-9, 1-0).

Toch was er afgelopen zaterdag bij DSS niets te merken van angst voor de koploper van de competitie. Wedstrijd één wordt dankzij een prachtige dubbel van eerste slagvrouw Noa Brand al direct hard geopend. Brand weet het derde honk te bereiken ondanks twee snelle nullen – waarna ze wordt binnen geslagen door Morgan Sampson. Die bereikt zelf het eerste honk, om al direct daarna naar thuis te kunnen rennen op een homerun van Denice van Dijk.

DSS verrast jan en alleman met overwinning
Het betekent een openingsscore van 0-3 bij thuispartij FysioExpert Olympia Haarlem. Die hervinden de rest van de wedstrijd hun strijdlust niet meer, zeker wanneer DSS in de tweede inning de score nog meer dan verdubbelt met vijf extra runs – mede doordat twee opeenvolgende slagvrouwen geraakt worden door de ballen van Eva Voortman. De hele ploeg lijkt uit balans te zijn want overal op de honken wordt gestolen op pitches en veldfouten. Zo lopen er, zonder dat er veel geslagen wordt, toch vijf punten binnen.

FysioExpert Olympia Haarlem heeft geen antwoord op deze scherpte – en kan alleen Brenda Beers twee keer over de thuisplaat krijgen. Een keer met een honkslag, gevolgd door een aantal gestolen honken, de tweede keer met een eigen triple en een sprintje naar de eindstreep na een grondbal van Tomoko Goda. Het mag niet baten want DSS laat er in de vierde inning nog een puntje bij noteren en pakt de wedstrijd op de mercy rule (2-9).

Foutloos gevecht
Wedstrijd twee biedt een heel ander beeld. Nu staan er bij beide ploegen wakkere dames in het veld en worden er geen fouten meer gemaakt. Desondanks weet FysioExpert Olympia Haarlem te voorkomen dat de acht honkslagen die pitcher Ilona Andringa moet tolereren omgezet worden in punten voor DSS. Zelf weten ze voldoende gebruik te maken van een driehonkslag van Shareday Christina om het eerste en enige punt van de wedstrijd te maken.

Zo eindigt de wedstrijde in een 1-0 overwinning voor de dames van FysioExpert Olympia Haarlem en kan daarna de champagne open. De Seasons Finals zijn een garantie voor de ploeg die tot nog toe slechts twee keer eerder punten verloor: aan de Tex Town Tigers en Oolders Omaco Sparks Haarlem. DSS is, met slechts 18 punten uit 24 wedstrijden dit weekend wel de grootste verrassing door toch een slag toe te brengen aan de koploper.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League