Softbal

Koninkrijksteam U19 is klaar voor het WK!

Koninkrijksteam U19 is klaar voor het WK!

Team Kingdom of the Netherlands kon vanwege het slechte weer geen oefenwedstrijden meer spelen, maar ze werkten aan team building tijdens een bezoek aan een MLB wedstrijd

Team Kingdom of the Netherlands U19 speelt van 24 tot 30 juli het WK Softbal in Clearwater, Florida. Aan de technische staf van dit team is vorige week nog een hele opvallende naam toegevoegd als extra coach en bullpen catcher: niemand minder dan international Dinet Oosting. Dinet kennen we natuurlijk ook van SoftbalDino en tijdens dit toernooi laat zij haar schrijfkunsten ook op Softbalsite zien. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen bij Team Kingdom of the Netherlands U19. Vandaag een terugblik op het weekend waarin het team zich klaarstoomde voor het WK Softbal U19 dat vandaag begint.

Als je denkt dat er veel regen in Nederland kan vallen, dan moet je eens naar Florida komen. Hoewel het hier wel van de ene uiterste (bloedhete zon) naar het andere uiterste (regenstorm en onweer) gaat, werd onze oefenwedstrijd tegen Puerto Rico gisteren afgelast vanwege het weer. In plaats daarvan zijn we naar het Jack Russel Memorial Stadium gegaan voor een training in de overdekte slagkooien. Dit stadium functioneerde van 1955 tot 2004 als thuisbasis voor de Philadelphia Phillies tijdens Spring Training, de voorbereiding van het team op het Major League seizoen.

Major League Baseball
Na het avondeten bij Chili’s, waar sommige van ons al een aantal dagen naar hebben uitgekeken, gingen we naar de MLB wedstrijd tussen de Tampa Bay Rays en de Texas Rangers. Niet alleen was het bijzonder om eens een MLB wedstrijd bij te wonen, maar ook om in een geheel overdekt honkbalstadion te zitten. Weer een ervaring rijker!

Zondagochtend was het weer er helaas niet beter op geworden en konden we niet onze geplande training op het veld doen. Gelukkig konden we nog wel bij een paar overdekte slagkooien terecht, en hebben we daar een geïmproviseerde training kunnen draaien. Eenmaal terug bij het hotel aangekomen was het weer tijd om te ‘Hoffen’, maar dit keer gepaard met een ijsbad. Weer een nieuwe ervaring voor onze meiden, die ze naar mijn mening goed hebben doorstaan!

Op de foto met de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van het WK U19

‘S avonds was de openingsceremonie op wel een hele unieke plaats: het strand. Met een zeer grote strandtent, een heerlijk buffet, een ondergaande zon, korte maar krachtige toespraken (van onder andere Michelle Smith) en een fantastische vuurwerk show was dit toch echt de meest bijzondere openingsceremonie die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Geweldig.

Wellicht een mooie start van een nog mooier toernooi. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om het beste eruit te halen!

Vanmiddag om 17:30u (NL Tijd) speelt Team Kingdom of the Netherlands U19 haar eerste wedstrijd van het WK tegen Brazilië. Je kunt de wedstrijd via deze link live bekijken!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal