Golden League

Roef! passeert TTT op de ranglijst na dubbele winst op Terras

Roef! passeert TTT op de ranglijst na dubbele winst op Terras

Roef! passeerde dit weekend TTT op de ranglijst. Een knappe prestatie voor de promovendus!
(Foto: Titus Blom)

Roef! deed afgelopen weekend op de best mogelijke wijze zaken op de thuisbasis. Middenmoter Terrasvogels staat al praktisch de hele competitie net boven de Moergestelse ploeg in het klassement. Hier kwam deze zaterdag nog geen verandering in, maar het verschil werd kleiner. Roef! wist namelijk beide wedstrijden in hun voordeel af te sluiten in twee zenuwslopende potten mooi softbal. Zo zet de nieuwkomer in de Golden League zich met nog een halve speelronde te gaan zomaar op de vierde plaats van de competitie (2-0, 5-2).

Mikayla Endicott overheerst als pitcher voor Roef! in wedstrijd 1. Ze gooit de volledige zeven innings uit met een mooi aantal van acht strikeouts en hoeft slechts twee honkslagen tegen te tolereren. De ballen die wel geraakt worden, worden door een foutloos veld moeiteloos afgehandeld.

Dubbele score voor Wies Ligtvoet
Roef! zelf opent de score al in de eerste inning tegen pitcher Mikaeyla Whitney voor Terrasvogels. Wies Ligtvoet en Cindy van der Zanden bereiken het tweede en derde honk waarna Ligtvoet op een doorgeschoten bal het eerste punt kan scoren. Het is in de vijfde inning weer Wies Ligtvoet die na een honkslag in het linksveld op de honken kan komen en binnengeslagen wordt door Kim Donkers voor de uiteindelijke 2-0 score.

Ook in de tweede wedstrijd kan Roef! zelf de score in de eerste inning al openen in het eigen voordeel. Het blijkt ook nu een voorsprong die ze stevig vast weten te houden en die zich daarbij ook nog eens vertaalt naar een stap omhoog in het klassement. Een driehonkslag van Manoa Weijgertse brengt wederom een zeer succesvolle Wies Ligtvoet over de thuisplaat, waarna ze zelf binnen geslagen wordt door Kim Donkers.

Geen antwoord van Terrasvogels
Terrasvogels heeft moeite om een antwoord te formuleren op deze openingsscore en wacht tot de vijfde inning om zelf de nul te breken. Pas dan weet Suka van Gurp de bal goed op de knuppel te krijgen en het derde honk te bereiken om direct daarna te scoren op een fout van pitcher Marjolein Merkx. Roef! laat dit echter niet zomaar over hun kant gaan en komt diezelfde inning nog terug met drie extra punten dankzij een triple van Kim Donkers (2 RBI) en een honkslag van Eva van Knegsel die Donkers thuis brengt. De uiteindelijke score van 5-2 reflecteert dus uiteindelijk de wedstrijd goed. En Roef! schuift voorbij TTT op de ranglijst.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League