Softbal

Walk-off nederlaag Oranje U19 in eerste WK-wedstrijd

Walk-off nederlaag Oranje U19 in eerste WK-wedstrijd

De ploeg van Saskia Kosterink verloor in extremis haar eerste wedstrijd van het WK Fastpitch Softball U19

In de eerste wedstrijd van het WK Fastpitch Softball U19 was Brazilië vanavond de eerste tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands U19. Lange tijd leek het team van manager Saskia Kosterink op weg naar een mooie eerste overwinning. In de zevende inning ging het toch nog mis. Met nog slechts twee nullen verwijderd van de overwinning, zorgde een Braziliaanse tweehonkslag met volle honken voor de genadeklap. Brazilië won met 4-3.

De tiende deelname van Oranje U19 leek goed van start te gaan. Na een aantal snelle innings waarin niet gescoord werd, kwam het Koninkrijksteam U19 in de 5e inning op een 1-0 voorsprong. In de zesde en zevende inning werd de voorsprong zelfs uitgebreid naar 3-0.

Verdedigend was Nederland tot en met de zesde inning foutloos. En werpsters Lisa Hops en Nina Hendriks waren zeer dominant op in de pitchercirkel. Toch wist Brazilië in de zevende slagbeurt een 3-0 achterstand om te zetten in een 3-4 winst. Tammy Shiroma sloeg met haar walk-off honkslag de twee winnende punten binnen. Voor het Nederlands team brachten Ismay en Feline Poot en Yindi Beekveldt de runs over de thuisplaat.

Nederland sloeg ondanks het verlies wel meer hits dan de tegenstander, acht tegenover zes. Linksvelder Ismay Poot kwam als enige speelster tot twee hits. Vannacht krijgen de dames de kans om zich te herpakken. Dan volgt om 00.30 uur wedstrijd twee en is Australië, dat vorige week in een oefenwedstrijd nog te sterk was, de tegenstander. Die wedstrijd kun je live bekijken via deze link.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal