EK dames 2017

Farley: “Mooi om te zien dat het programma vruchten afwerpt”

Farley: “Mooi om te zien dat het programma vruchten afwerpt”

 

Gonny Farley uitermate tevreden tijdens het EK Softbal in Italië
Foto: Fred Versluis

De Nederlandse softbalzomer is sterk begonnen met een tweetal Europese softbaltitels. Het Koninkrijksteam won de beker bij en tegen aartsrivaal Italië. Nederland onder 16 werd Europees kampioen op Tsjechische bodem. Hoe heeft programmamanager Gonny Farley de twee titels ervaren?

“De twee Europese kampioenschappen deze zomer voor respectievelijk het A team en U16 waren beide interessante toernooien. Het is lastig om in een toernooi te groeien als het niveau verschil van de tegenstanders heel erg veel uit elkaar ligt.” begint Gonny te vertellen. Vooral bij het EK in Bollate was dit het geval. Een toernooi met een open inschrijving met als gevolg dat het niveau van een aantal deelnemende landen heel ver verwijderd is van het niveau van de top 4. “Alleen het Verenigd Koninkrijk (dat voornamelijk bestaat uit Amerikaanse speelsters met een Engels paspoort), Tsjechië en Italië zijn landen die competitie bieden.”

Fulltime programma
Sinds begin dit jaar draait het softbalprogramma een fulltime programma. “Het is mooi om te zien dat het programma zijn vruchten al afwerpt. Er stond een sterk, fit en mentaal weerbaar Nederlands team. Maar ook het U 16 team heeft laten zien dat we talent hebben in Nederland en dat geeft een goed gevoel voor de toekomst!”

Toch zijn er altijd verbeterpunten te benoemen. Het doel van Gonny is om met de nationale selecties niet de beste in Europe te zijn, maar om op wereldniveau aan de top te kunnen meedraaien. “Om bij landen als Amerika en Japan aan te kunne sluiten moeten we binnen ons full time programma keihard hard blijven werken. Op fysiek, technisch en mentaal vlak zullen we ons moeten blijven verbeteren en vooral qua competitie weerstand blijven zoeken.”

Lees het volledige interview in de nieuwe SolftbalDino van augustus

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017