EK U15 2017

Nederland U15 plaatst zich voor WK 2018

Nederland U15 plaatst zich voor WK 2018

Hier nog afgebeeld bij het EK U15. Volgend jaar spelen de mannen van Nederland U15 het WK!
(Foto: Rene Vos)

Met de tweede plaats op het EK Honkbal U15 in Wiener Neustadt, die Nederland U15 vorige week bereikte, heeft het team zich geplaatst voor het WK U15 van volgend jaar, zo maakte de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) bekend. Naast Europees Kampioen Duitsland is ook Nederland dus aanwezig op het WK Honkbal U15 volgend jaar. Met de 6-2 overwinning op Frankrijk in de halve finale werd daarmee niet alleen plaatsing voor de EK Finale vastgesteld, maar ook voor de Wereldkampioenschappen.

Waar en wanneer het WK U15 volgend jaar plaats zal vinden is nog niet bekend. In 2016 werd het toernooi gespeeld in Iwaki, Japan. Cuba werd toen wereldkampioen, terwijl Tsjechië – het enige deelnemende Europese land – op de tiende plaats eindigde. Dat het niveau op dit toernooi hoog ligt, blijkt wel uit het feit dat bijvoorbeeld Amerikaanse korte stop Royce Lewis, die in 2014 nog aan het WK U15 deelnam, dit jaar als first overall draft pick in de Major League Baseball Amateur Draft werd geselecteerd door de Minnesota Twins.

Er staat de mannen van Nederland U15 volgend jaar dus een prachtige ervaring te wachten! Dit jaar speelt Team Kingdom of the Netherlands U18 ook al mee tijdens het WK U18 in Thunder Bay, Canada. Dit toernooi wordt van 1-10 september gespeeld. Jong Oranje U18 is daarmee de laatste nationale jeugdselectie die deze zomer in actie komt. In augustus zal Team Kingdom of the Netherlands U23 nog het EK U23 spelen in Brno, Tsjechië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2017