Softbal

Nederland verliest derde wedstrijd op WK van Japan

Nederland verliest derde wedstrijd op WK van Japan

Rhowan Stuart sloeg in de wedstrijd tegen Japan een homerun en zorgde voor het enige punt voor Team Kingdom
Foto: WBSC

Ook de derde wedstrijd op het Wereldkampioenschap Softbal onder 19 heeft het Koninkrijksteam verloren. Japan was in zes innings met 8-1 te sterk voor de Nederlandse talenten. Rhowan Stuart sloeg met een homerun het enige punt voor het Koninkrijksteam over de thuisplaat.

Over de gehele wedstrijd gezien was Japan de sterkste van de twee. Oranje U19 kon maar twee hits produceren op de twee werpsters van Japan. Eén daarvan betrof wel een homerun van Rhowan Stuart en bracht daarmee de spanning in het begin van de wedstrijd snel terug. Japan opende de score in de eerste inning en middels de homerun kwam het Koninkrijksteam in het begin van de 2e inning op gelijke hoogte. De verdediging van bondscoach Saskia Kosterink moest op een wilde worp in de derde inning het tweede punt toestaan, maar kon het tot en met de vierde inning met enkele mooie individuele acties knap dichthouden. In de vijfde en zesde inning was de veerkracht van de jonge speelsters door Japan gebroken en konden de Aziaten uitlopen tot een 8-1 voorsprong.

Door het verlies heeft Oranje de eerste drie wedstrijden in poule B verloren. Daarmee lijkt een tweede plaats in de poule niet meer haalbaar. De eerste twee uit de poule kwalificeren zich voor de Championship round. Morgen speelt Oranje om 15:00 uur Nederlandse tijd tegen Israël en om 22:00 uur tegen de Bahama’s. Op 27 juli spelen de jonge softbalsters om 17:30 hun laatste poulewedstrijd tegen Peru. De nummers drie en vier uit elke poule strijden in de tweede ronde om plaats 9 tot en met 16. De nummers vijf, zes en zeven uit de poule strijden in de tweede ronde om plaats 17 tot en met 26.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal