Softbal

Ook Australië te sterk voor Koninkrijksteam U19

Ook Australië te sterk voor Koninkrijksteam U19

Team Kingdom of the Netherlands speelde een sterke wedstrijd tegen Australië, maar kwam net iets te kort voor de winst
(Foto: Australia Softball/Twitter)

Nadat een desastreuze zevende inning er op maandagavond voor zorgde dat de winst tegen Brazilië aan de neuzen van de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U19 voorbij ging, kon er in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag revanche genomen worden tegen Australië. In aanloop naar dit WK werd er vorige week nog ruim verloren van dit team in een oefenwedstrijd, maar in deze wedstrijd waren de verschillen klein. Twee Nederlandse veldfoutjes maakten uiteindelijk het verschil. Australië won met 3-0.

Eerder op de dag had de Australische ploeg al in vijf innings van Peru gewonnen (12-5) en zij wisten de goede vorm mee te nemen naar de wedstrijd tegen Oranje. In de eerste inning namen zij al direct een voorsprong, die door het Koninkrijksteam niet meer te boven gekomen kon worden. Na een lead-off walk en een veldfoutje leek Australië al heel erg snel op voorsprong te komen, maar de achterstand kon nog even voorkomen worden toen de eerste honkloopster op thuis uitgegooid werd. Shannon Keevers, die door het foutje op het honk was gekomen, kon uiteindelijk toch de 1-0 scoren op een wilde worp van startend werpster Roos-Marijn Kramer.

Klein verschil
Werd er vorige week in de oefenwedstrijd nog met tien punten verschil verloren, vandaag was het verschil erg klein. De pitching was aan beide kanten erg goed en zo kon het zijn dat er in zeven innings in totaal maar acht honkslagen werden geslagen. Naast Kramer (3 IP) gooiden voor Oranje ook Danielle ten Donkelaar (0.2 IP) en Nicole van Eijl (2.1 IP). Op het werpen van ten Donkelaar scoorde de Australische slagploeg nog eens twee (wederom onverdiende) punten. Ten Donkelaar gaf een honkslag op aan de eerste slagvrouw in de vierde inning, die vervolgens met een opofferingsstootslag naar het tweede honk gebracht werd. Een tweede veldfout en een sacrifice fly later was de tussenstand 3-0 voor Australië.

Met slechts drie honkslagen en een vrije loop had de slagploeg van het Koninkrijksteam geen antwoord op het sterke werpen van het Australische duo Plain (5 IP) en Stepto (2 IP), die samen liefst dertien keer drie slag gooiden.

Onze correspondente ter plaatse, international Dinet Oosting, laat het volgende optekenen over de wedstrijden van de eerste dag van het WK:

Maandag, de eerste dag van het Wereld Kampioenschap Junioren U19 in Florida. Meteen twee pittige tegenstanders op het programma, Brazilië en Australië.

De wedstrijd tegen Brazilië leek 6,5 inning lang naar onze kant op te vallen. We kregen meerdere mensen op de honken, we maakten mooie nullen en scoorden in inningen 5, 6 en 7. We gingen dan ook de 2e helft van de 7e inningen in met een voorsprong van 0-3. Helaas wisten de Brazilianen ineens de bal te raken en kwam het ene na het ander punt binnen. Eindstand: Brazilië 4 – Nederland 3.

Een zure omslag van de wedstrijd dus. Maar geen tijd om bij de pakken neer te zitten, want de volgende wedstrijd moet gespeeld worden. En hier hebben de meiden zich zeer goed herpakt met goede at bats en sterk defense. Er werd gevochten tot en met de laatste nul van de wedstrijd. Helaas viel de winst net de andere kant op, en kwam de eindstand op: Australië 3 – Nederland 0.

Een dag waarbij het ging om de kleine dingen, maar we blijven groeien, we blijven geloven en we blijven vechten.

Vandaag speelt Oranje één wedstrijd en daarin is een van de titelkandidaten de tegenstander: Japan. Een zware kluif voor Talent Team Holland, dat op voorhand echter zeker niet kansloos is. Een overwinning is wel belangrijk om zicht te houden op plaatsing voor de kampioenspoule. Je kunt de wedstrijd vanaf 17.00u live bekijken via deze link. Later deze week krijgt de ploeg het op papier iets minder zwaar met tegenstanders als de Bahama’s, Peru en Israël.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal