Shairon Martis in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Shairon Martis weg bij Baltimore Orioles

Shairon Martis weg bij Baltimore Orioles

Shairon Martis in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Shairon Martis in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Freek Bouw

Na acht wedstrijden is een einde gekomen aan de overeenkomst tussen Shairon Martis en Baltimore Orioles. Voor aanvang van de met 3-2 gewonnen wedstrijd van Norfolk Tides tegen Scranton/Wilkes-Barre werd gisteren door de Amerikaanse proforganisatie het contract met pitcher Shairon Martis verbroken.

De dertigjarige honkballer van Curaçao verdiende een contract bij Baltimore Orioles na zijn optreden voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic. Zijn geduld werd op de proef gesteld, want nadat hij begin april zijn handtekening onder de overeenkomst had gezet, moest hij tot half juni wachten voor hij zich kon melden bij het Triple A-team Norfolk Tides.

In de tussentijd bereidde Martis zich in Sarasota (Florida) tijdens extended Spring Training voor op zijn terugkeer in de International League, waar hij op 8 september 2013 zijn laatste wedstrijd in de Amerikaanse Minor League had gespeeld.

Rentree

Zijn rentree volgde zaterdag 17 juni toen hij twee innings gooide tegen Louisville Bats. Martis begon sterk. In zijn eerste vijf wedstrijden stond hij geen enkel verdiend punt toe. In zijn laatste drie wedstrijden zag hij na zes verdiende tegenpunten zijn gemiddelde echter snel oplopen tot 4.38.

Zijn laatste wedstrijd speelde Martis op vrijdag 7 juli toen hij als closer de achtste inning gooide van de met 8-4 verloren wedstrijd tegen Columbus Clippers. In die slagbeurt moest hij een solohomerun toestaan aan catcher Adam Moore. Bij Norfolk Tides was Martis één van de ploeggenoten van international Sharlon Schoop, die in 23 wedstrijden tot drie homeruns en een slaggemiddelde van .203 kwam. Voor voormalig Major Leaguer Martis was het zijn tiende seizoen in de Minor League, waarin hij voor twaalf verschillende teams uitkwam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal