Softbal

Team Kingdom walst over Israël met 22-0

Team Kingdom walst over Israël met 22-0

Team Kingdom of the Netherlands U19 viert de homerun van Rhowan Stuart in de wedstrijd tegen Israël
(Foto: Talent Team Holland/Facebook)

De vierde wedstrijd op het Wereldkampioenschap softbal onder 19 jaar resulteerde in een walk-over voor Oranje. De jonge speelsters wonnen met maar liefst 22-0 van Israël in drie innings. Ook in deze wedstrijd sloeg Rhowan Stuart de bal over de hekken, haar tweede van het toernooi.

Direct in de eerste liet het Koninkrijksteam zien dat ze voor enkel en niets minder dan de winst zo vroeg uit bed waren gestapt. Met agressief honklopen kwam Oranje al snel op een 2-0 voorsprong. In de tweede inning kwam de Oranje slagploeg helemaal op stoom, want ze scoorden maar liefst 15 runs! Onder een vroege en toch al snikhete zon liet het team van Saskia Kosterink zich van zijn sterkste kant zien door nagenoeg elke kans op scoren te benutten. Uiteindelijk hebben ze maar twee speelsters achter gelaten op de honken en zijn er in totaal 16 hits geslagen.

Rhowan Stuart (3), Uchenna Jong Loy (5) en Feline Poot (4) sloegen gezamenlijk al 12 lopers over de thuisplaat! Rhowan sloeg tevens in deze wedstrijd haar tweede homerun van het toernooi. Uchenna en Feline waren beide ook goed voor een driehonkslag.

Defensief was Daniëlle ten Donkelaar voor de Israëlisch slagploeg veel te sterk. De werpster kreeg maar negen speelsters tegenover zich en wist er daarvan vier met drieslag uit te maken. Ze kreeg geen hit tegen en moest éénmaal een speelster op het honk toelaten met vier wijd. Zij werd vervolgens gesteund door haar veld, want Lital Kahn werd met een steelpoging uitgemaakt op het tweede honk.

Vanavond om 22:00 uur speelt het Koninkrijksteam tegen de Bahama’s. Met een winst op dit exotische eiland niet ver van de kust van Florida nestelt Oranje zich in de top 4 van Poule B.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal