Softbal

Effectieve 7e inning zorgt voor belangrijke 5-2 winst op Peru

Effectieve 7e inning zorgt voor belangrijke 5-2 winst op Peru

Een belangrijke overwinning voor het Koninkrijksteam onder 19 op Peru
Foto: WBSC

Het Koninkrijksteam onder 19 heeft een belangrijke overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Peru vandaag op het Wereldkampioenschap softbal onder 19. Stond het aan het begin van de 7e inning nog 2-2 gelijk, in de gelijkmakende inning verdedigde Oranje een 5-2 voorsprong. 

Tot en met de vierde inning ging het gelijk op daar beide teams tot die tijd nog niet wisten te scoren. Toch kregen beide teams al eerder in de wedstrijd kansen om de wedstrijd open te breken. In de gelijkmakende eerste inning had Peru met één uit drie alle honken vol. De defense van Oranje bleef rustig en Roos-Marijn gooide drie slag voor de tweede uit en kortestop Feline Poot verwerkte een grondbal voor de derde uit. Oranje kon er nog niet veel tegenoverzetten. In de eerste inning gingen de eerste drie slagvrouwen uit en in de tweede inning wist Rhowan Stuart nog wel het eerste honk te bereiken met een honkslag, maar gingen de volgende drie slagvrouwen met een vangbal en tweemaal drieslag terug naar de dug-out.

Comeback
Catcher Tammie Lijbers, deze wedstrijd 3 uit 3, begon de derde inning met een honkslag in het middenveld. Op een grondbal van Rose Mwaro bereikte Tammie nog wel het tweede honk, maar verder zou Oranje deze inning niet komen. De toeschouwers moesten wachten tot de 5e inning om de eerste run op het scorebord te kunnen lezen. Ismay Poot kwam als openingsslagvrouw op het eerste honk door een honkslag en kwam door een grondbal van Oomes op het tweede honk. Met een RBI double sloeg Tammie Lijbers Ismay over de thuisplaat en kwam het Koninkrijksteam op een 1-0 voorsprong. Met twee en drie bezet had Oranje kans op meer runs, maar de werpster van Peru voorkwam hield het goed dicht.

In de zesde inning kwam Peru op gelijke hoogte. Nadat de zussen Poot Oranje op een 2-0 voorsprong hadden gebracht, bracht Peru in de gelijkmakende zesde inning de spanning terug in de wedstrijd. Al vroeg in de slagbeurt kreeg Peru de tweede en het derde honk bezet. Op een honkslag in het rechtsveld van Medina konden beide honkloopsters scoren voor de 2-1 en 2-2. Met goed veldwerk kon Oranje de inning beëindigen en zich opmaken voor een belangrijke slagbeurt.

Comfortabele voorsprong
Net als in de derde inning begon ook in de zevende inning Tammie Lijbers met een hit. Als pinchrunner bereikte Isa Smit het tweede honk en kon op een honkslag van Drijvers de 3-2 voor Oranje scoren. Met twee uit en Feline Poot op het eerste honk en Yindi Beekveldt op het derde honk bleef Oranje dreigend. Op een tweehonkslag van Rhowan Stuart kon Yindi scoren en Feline het derde honk bereiken. Op een error van de Peruaanse kortestop kon Feline Poot de 5-2 maken.

Sterke pitching
In de werpcirkel werd de sterk gooiende werpster Roos-Marijn Kramer vervangen door Nicole van Eijl. Roos-Marijn Kramer gooide uiteindelijk zes volledige innings met zeven strikeouts. Closer Van Eijl begon de zevende inning direct met een strikeout en kon de wedstrijd zelf afmaken toen een grondbal haar kant op kwam.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal