Softbal

Oranje Dames laten de Bahama’s achter zich in mooie overwinning

Oranje Dames laten de Bahama’s achter zich in mooie overwinning

Bondscoach Saskia Kosterink spreekt de speelsters van Team Kingdom of the Netherlands toe
(Foto: Petra Mwaro Jansen)

Het Wereldkampioenschap softbal onder 19 jaar verloopt tot nu toe wisselend voor de Oranje dames. Het team wist de eerste drie wedstrijden geen overwinningen binnen te trekken, om gistermiddag tegen Israël te laten zien dat ze kunnen verpletteren. De 22-0 walk-over zal de dames moed hebben gegeven, want gisteravond werd ook de Bahama’s met een prachtige 4-0 score succesvol verslagen.

Ook het team van de Bahama’s heeft het moeilijk in de sterke poule waarin Japan moeiteloos overheerst. Slechts één wedstrijd wisten ze te winnen, en ook tegen Nederland kon dus geen winst genoteerd worden.

Al in de eerste inning forceert Team Kingdom de eerste punten met sacrifice hits van Ismay en Feline Poot die zo teamgenoot Onaïsha Franka binnen brengen. Zelf bereikte Onaïsha het eerste honk met een effectieve bunt en wist ze op de eerste grondbal van Ismay Poot zelfs direct op drie te komen. Hierna kost een gemiste vangbal de Bahama’s nog een punt voor een 2-0 achterstand na de eerste inning. De Oranje dames weten die voorsprong de rest van de wedstrijd vast te houden, om hieraan in de zevende inning de genadeslag toe te voegen met nog twee runs. Het is echter een nek aan nek race, want beide teams verlaten met regelmaat het veld terwijl er nog spelers op de honken staan.

Zo ook in de zevende inning, waarbij met twee snelle nullen de score op 2-0 lijkt te gaan blijven steken. Niks is echter minder waar, want Rhowan Stuart weet zichzelf daarna op het eerste honk te brengen en teamgenoot Feline Poot op drie te krijgen. Ook hier is het weer een veldfout van de Bahama’s die ze duur komt te staan op de grondbal van Uchenna Jong Loy. Hierop komt Feline Poot binnen en weet Rhowan Stuart veilig het derde honk te bereiken om uiteindelijk binnengeslagen te worden door pinchhitter Charlotte Drijvers die met een mooie dubbel de score op 4-0 weet te brengen in het voordeel van het Koninkrijksteam.

Later vandaag treft Oranje om 17:30 Peru op het veld. Dit team wist tot nog toe ook twee keer te winnen maar staat puur op de cijfers nog wel boven onze dames in de ranking van de poule. Een overwinning hier kan de toekomst zomaar opeens een stuk rooskleuriger maken in deze kampioenschappen. Een derde of vierde plaats lijkt zeker nog mogelijk wanneer Team Kingdom of the Netherlands Peru achter zich kan laten. De top van de poule kunnen de dames echter niet meer bereiken, waardoor de blik nu gaat naar een tweede ronde voor plaats 9 tot en met 16 op dit WK.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal