Matz Schütte

Honkbal

Profavontuur voor Schutte voorbij

Profavontuur voor Schutte voorbij

Matz Schütte

Matz Schütte
Foto: © Bryan Green

Na drie seizoenen is het profavontuur voor Matz Schütte voorbij. De overeenkomst met de negentienjarige Nederlandse pitcher is gisteren door Minnesota Twins ontbonden.

Schütte tekende al in het najaar van 2014 een profcontract bij Minnesota Twins, maar kwam op zestienjarige leeftijd eerst uit voor het Major League Baseball Australian Academy Program. Zijn officiële profdebuut volgde in juni 2015. Sindsdien speelde de uit Almere afkomstige pitcher drie seizoenen voor de GCL Twins in de Culf Coast Rookie League.

In de seizoenen 2015 en 2016 speelde Schütte 27 wedstrijden voor dit team. Dit jaar volgde nog eens zes duels. Hierin kwam hij tot zeven keer drie slag, twaalf keer vier wijd en moest hij zeven honkslagen en dertien punten toestaan in elf innings. Daarmee had Schütte een verdiende puntengemiddelde van 9.00. Zijn laatste wedstrijd speelde hij afgelopen dinsdag toen hij reliever was in de met 5-8 gewonnen wedstrijd tegen GCL Orioles. Daarin moest hij een grandslam-homerun toestaan aan Jose Lizarraga.

Schütte speelde op 24 augustus 2014 voor het Bussumse HCAW zijn tot dusver enige wedstrijd in de hoofdklasse. In zowel 2015 als 2016 nam de jeugdinternational met een Europese selectie deel aan de Asia Winter Baseball League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal