Softbal

Koninkrijksteam U19 start tweede ronde tegen Groot-Brittanië

Koninkrijksteam U19 start tweede ronde tegen Groot-Brittanië

Lisa Hop als werpster in actie voor het Koninkrijksteam
Foto: Petra Mwaro Jansen

Het Koninkrijksteam start vandaag (vrijdag) op het Wereldkampioenschap softbal U19 de tweede ronde waar wordt gestreden om plaats negen tot en met zestien. De eerste tegenstander van Oranje U19 is Groot-Brittanië.

Oranje U19 eindigde in de eerste ronde op een vierde plaats achter Japan, Australië en Brazilië. Van deze tegenstanders werd weliswaar wel verloren, maar de speelsters bleven strijden tot de laatste uit. Met name het verlies tegen Brazilië was zuur daar ze bij het starten van de laatste inning nog met 3-0 voor stonden. Desondanks wist het Koninkrijksteam zich goed te herstellen en won de drie opeenvolgende wedstrijden van Israël (22-0), Bahama’s (4-0) en Peru (5-2). Daarmee wist het zich te plaatsen voor de ronde waarin gestreden wordt om de negende tot en met de zestiende plaats.

Knock-out
De tweede ronde betreft een knock-out systeem tussen de nummers drie en vier uit de eerste ronden. De nummers vier spelen tegen elkaar waarbij de winnaars naar de volgende ronde gaan. De verliezers zijn uitgeschakeld en hebben plaats 15 en 16 bereikt. De nummers drie spelen ook tegen elkaar, maar de verliezers krijgen een backdoor-wedstrijd tegen de winnaars tussen de nummers vier.

In deze tweede ronde treft Oranje U19 Groot-Brittanië, de nummer vier uit poule D. Hierin hebben zij gewonnen van Korea (1-0) en Ierland (1-2) en verloren van China (1-7), Canada (2-4) en Mexico (0-4). Bij winst speelt Oranje U19 tegen de verliezer tussen Dominicaanse Republiek en Filipijnen, beide als nummer drie geplaatst voor deze ronde. Bij verlies is het toernooi voor Oranje afgelopen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal