Softbal

Oranje U19 klaar voor tweede ronde

Oranje U19 klaar voor tweede ronde

Een gezellige BBQ voor Team Kingdom of the Netherlands U19 na het bereiken van de volgende ronde

Team Kingdom of the Netherlands U19 speelt van 24 tot 30 juli het WK Softbal in Clearwater, Florida. Aan de technische staf van dit team is vorige week nog een hele opvallende naam toegevoegd als extra coach en bullpen catcher: niemand minder dan international Dinet Oosting. Dinet kennen we natuurlijk ook van SoftbalDino en tijdens dit toernooi laat zij haar schrijfkunsten ook op Softbalsite zien. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen bij Team Kingdom of the Netherlands U19. Vandaag een terugblik op de dag waarop het team zich via een overwinning op Peru plaatste voor de tweede ronde van het WK.

De wedstrijd tegen Peru was een zeer belangrijke wedstrijd voor ons. Alleen met winst zouden wij nog kunnen strijden voor een top 10 plek. We kwamen gelukkig snel op een 0-2 voorsprong, alleen kwam Peru gedurende de wedstrijd weer bij met 2 punten. Onze meiden hadden gelukkig nog genoeg energie en dit straalden ze ook uit. In de top van de 7e inning scoorden ze nog 3 punten erbij en wisten ze daarna in het veld Peru van het scoren te houden. Eindstand: Peru 2 – Nederland 5. Een spannende maar belangrijke winst dus!

De wedstrijd tussen Brazilië en Peru zal uitmaken of wij 3e of 4e in de poule eindigen. Door de winst van Brazilië op Peru zijn wij 4e geworden in de poule. Dit betekent dat wij vrijdag tegen de nummer 4 spelen van poule D, Groot-Brittannië.

Wel moest er natuurlijk nog even aan het herstel gewerkt worden voor de belangrijke wedstrijd van vandaag

Er was een zeer lekkere en gezellige BBQ door de ouders georganiseerd. Met strikte aanwijzingen van Performance Manager Bart Hanegraaff over wat wel en niet goed is voor onze meiden hebben ze een super diner voor ons neergezet. Een gezellige en relaxte avond met lekker eten bij het zwembad, veel beter kan het niet.

Vanavond om 19.30u speelt Team Kingdom of the Netherlands tegen Groot-Brittannië in een must win. Bij winst maakt het team nog kans op een plek in de top 10. Bij verlies eindigt het team op een gedeelde vijftiende plaats. Deze belangrijke wedstrijd kun je live bekijken via deze link.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal