Softbal

Oranje U19 wint spannende wedstrijd van Groot-Brittannië

Oranje U19 wint spannende wedstrijd van Groot-Brittannië

Een belangrijke overwinning op Groot-Brittannië door Oranje U19
Foto: Petra Mwaro Jansen

Oranje U19 heeft de eerste wedstrijd in de knock-out fase met 2-0 gewonnen van Groot-Brittannië. In een spannende wedstrijd hield het Koninkrijksteam het hoofd tot aan het einde koel. Zaterdag 29 juli speelt Oranje tegen de verliezer tussen Dominicaanse Republiek en Filipijnen om 20:00 Nederlandse tijd.

Lang ging de wedstrijd gelijk op. Oranje moest wachten tot de vierde inning om de eerste run op het scorebord te krijgen. In de zevende inning scoorde het Koninkrijksteam de zo gewenste insurance run om vervolgens de wedstrijd zakelijk te beëindigen. Yindi Beekveldt sloeg een belangrijke driehonkslag waarna zij op een hit van Feline Poot kon scoren. Zowel Oranje als Groot-Brittanie hadden moeite met de pitching daar er maar respectievelijk vier en drie hits geslagen zijn deze wedstrijd.

Sterke pitching
Dat er zo weinig is geslagen had vooral te maken met de sterke pitching aan beide kanten. Lisa Hop gooide deze wedstrijd vier strikeouts en haar ballen werden dusdanig geslagen dat er maar liefst 13 ‘groundouts’ door goede defense verwerkt konden worden. Daarentegen gooiden Elizabeth Fleming en Georgina Corrick gezamenlijk negen strikeouts en geen enkele keer vier wijd. Samen moest zij wel vier hits toestaan waarop tweemaal gescoord kon worden.

Volgende ronde
Door de winst op Groot-Brittannië speelt Oranje U19 morgen om 20:00 Nederlandse tijd tegen de verliezer tussen Domincaanse Republiek en Filipijnen. Zij spelen hier voor de plaats 13 en 14. Groot-Brittanië en Nieuw-Zeeland zijn door hun verlies 15e en 16e geworden (op het moment van schrijven is het nog onduidelijk wie welke plaats heeft). Mocht Oranje U19 morgen de wedstrijd winnen dan spelen zij 01:00 ’s nachts Nederlands tijd de volgende wedstrijd.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal