Honkbal

Albies opgeroepen voor hoofdmacht Atlanta Braves

Albies opgeroepen voor hoofdmacht Atlanta Braves

Ozzie Albies maakt op twintigjarige leeftijd zijn debuut in de Major League.

Ozzie Albies maakt op twintigjarige leeftijd zijn debuut in de Major League.

Het wachten voor Ozhaino Albies wordt beloond. De twintigjarige honkballer van Curaçao zit vandaag in de dug-out van Atlanta Braves en maakt mogelijk vanavond al zijn debuut in de Major League . Al sinds zijn profdebuut in 2014 gooit de kleine binnenvelder hoge ogen. Albies wordt bij Atlanta Braves de opvolger van Randall Simon, Andruw Jones, Jair Jurrjens en Andrelton Simmons, die alle vier eerder voor de proforganisatie uit Altanta speelden in de Major League.

Na zijn debuut voor het Rookie League-team van Atlanta Braves in de Amerikaanse Minor League in 2014 klom Albies de afgelopen jaren razendsnel de ladder omhoog. Al in zijn derde seizoen volgde zijn debuut voor Gwinnett Braves in de Triple A International League.

In drie seizoenen speelde hij, met een slaggemiddelde van .358, al wel 32 wedstrijden voor de hoofdmacht tijdens Spring Training. Maar een uitnodiging voor de hoofdmacht tijdens het reguliere seizoen bleef vooralsnog uit. Daar is vandaag verandering in gekomen. Albies mocht zich vandaag melden in het clubhuis van Atlanta Braves. Met de hoofdmacht start hij vanavond in het SunTrust Park aan de eerste in de serie van thuiswedstrijden tegen Los Angeles Dodgers. Hij kan daarmee de jongste spelers worden van dit moment in de Major League.

Gebroken elleboog

Albies had al eerder in aanmerking kunnen komen voor een debuut in de Majors, maar tijdens de Play-Offs voor Mississippi Braves liep hij afgelopen najaar een gebroken elleboog op. Albies moest worden geopereerd en het hele winterseizoen werken aan zijn herstel. Hierdoor was Atlanta Braves genoodzaakt om een andere tweede honkman aan te trekken. Dat werd eerst Sean Rodriguez, voordat hij op zijn beurt werd vervangen door veteraan Brandon Phillips, die na dit jaar free-agent wordt.

De twintigjarige honkballer van Curaçao wordt gezien als één van de grootste talenten bij Atlanta Braves. In 2015 nam hij al deel aan de Futures All Star Game. Een jaar later werd hij bovendien uitgeroepen tot beste slagman van het Double A-team Mississippi Braves.

All Star Game

Recent werd ‘Ozzie’ Albies bovendien geselecteerd voor de All Star Game van de Triple A-competities. Drie weken geleden was hij tijdens deze wedstrijd de openingsslagman en startende tweede honkman voor de International League All Stars. Hij kwam tot twee hits in vijf slagbeurten, scoorde eenmaal en sloeg één ploeggenoot binnen.

De uitnodiging voor de Triple A All Star Game dankte Albies aan zijn optreden in zijn eerste volledige seizoen in de International League. Voor Gwinnett Braves kwam de switch-hitter in 97 wedstrijden tot negen homeruns, 41 binnengeslagen punten en 21 gestolen honken. Hij heeft momenteel een slaggemiddelde van .285.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal