Softbal

Preview: Een portret van Maxime van Dalen

Preview: Een portret van Maxime van Dalen

 

 

Hoe en wanneer ben je begonnen met softbal?
Ik ben begonnen met softbal toen ik 11 jaar oud was. Mijn vader heeft vroeger op hoog niveau gehonkbald en coacht al jaren op honk- en softbalgebied. Via deze weg heb ik dan ook kennis gemaakt met de sport.

Hoe en wanneer ben je in het Nationale Team gekomen?
Toen ik 19 jaar oud was, in 2015, ben ik voor de eerste keer uitgenodigd om mee te trainen met het Nederlands team. Dat jaar hebben we de Europese Kampioenschappen in Rosmalen gespeeld.

Naar welke landen heeft het softbal jou al gebracht?
Softbal heeft mij naar veel leuke en bijzondere plaatsen gebracht. Zo heb ik gespeeld in Amerika, Puerto Rico, Santo Domingo, Mexico en Curaçao.

Naar welke landen hoop je met het softbal nog heen te gaan?
Meerdere keren naar landen binnen Europa zoals Italië, Duitsland, België en Tsjechië maar ook Amerika en Canada zijn landen waar ik softbal heb gespeeld. Mooie ervaringen maar dit lijstje is nog lang niet klaar! Haha!

In welk(e) land(en) zou je nog eens willen spelen.
Japan en Australië staan wel op mijn verlanglijstje.

Hoe heb jij het EK in Italië met het NDST ervaren?
Het was een onwijs gave ervaring. Vanaf het begin merkte ik dat we klaar waren om het EK te spelen en vooral ook te winnen. Door het vele trainen samen wisten wij precies wat iemand zijn kwaliteiten waren en hoe daarop in te spelen. Dat geeft een fijn gevoel! Daarbij was het natuurlijk een mooie uitdaging om de titel te pakken op de grond van de titelverdedigers (Italië). Toen wij op het veld stonden tijdens de finale met de tribunes vol, de volksliederen die afgespeeld werden en je hoort het publiek ons aanmoedigen, kreeg ik toch wel even kippenvel. Wat gaaf was dat! En zodra de laatste nul viel was het natuurlijk feest. We hebben hem weer terug!

Lees het volledige portret in de nieuwe SoftbalDino. Deze is binnenkort beschikbaar!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal