Catcher Rowan van Hoek nam vorige maand ook al deel aan het World Port Tournament.

EK U23 2017

Van Hoek toegevoegd aan U23-selectie

Van Hoek toegevoegd aan U23-selectie

Catcher Rowan van Hoek nam vorige maand ook al deel aan het World Port Tournament.

Catcher Rowan van Hoek nam vorige maand ook al deel aan het World Port Tournament.
Foto: © Rob Jelsma

Catcher Rowan van Hoek is vlak voor de start van het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam. De speler van het Bussumse HCAW vervangt bij Oranje buitenvelder Dennis Gustina.

De Curaçaose honkballer Dennis Gustina was al wel met het Koninkrijksteam afgereisd naar Tsjechië, waar de selectie vrijdagochtend aankwam op het vliegveld van Brno. Hij raakte echter geblesseerd tijdens één van de oefenwedstrijden van Oranje in de aanloop naar de eerste editie van het EK U23.

Nederland deelde afgelopen week tijdens twee oefenduels de punten met het Tsjechische U23-team. De eerste wedstrijd in Ostrava op het complex van de Tsjechische club Arrows Ostrava werd vrijdagavond met 5-6 gewonnen en de tweede een dag later met 6-7 verloren. Tijdens het tweede duel tegen Tsjechië brak Gustina na een botsing zijn pols.

Debuut

Als vervanger voor de geblesseerde Gustina is de twintigjarige Rowan van Hoek opgeroepen. De catcher speelde dit seizoen zestien wedstrijden voor HCAW in de hoofdklasse. Daarin kwam hij tot twaalf honkslagen (.261), waaronder vier tweehonkslagen. Hij sloeg bovendien acht punten binnen. Vorige maand maakte hij al zijn debuut voor het Koninkrijksteam tijdens het World Port Tournament.

Op het WPT in Rotterdam sloeg Van Hoek twee hits en scoorde hij één punt in drie wedstrijden. Hij kwam tot een slaggemiddelde van .286 en speelde foutloos. Op datzelfde toernooi kwam Gustina in actie voor de nationale ploeg van Curaçao. De speler van Sta. Maria Pirates kwam tot drie hits (.176) en drie runs in vijf wedstrijden.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2017