Golden League

DSS schiet niets op met puntendeling met TTT

DSS schiet niets op met puntendeling met TTT

Voor DSS wordt het dit jaar erg lastig om het kunststukje van vorig jaar (Season Finals en plaatsing Europa Cup) te herhalen
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook)


DSS was de grote verrassing van de Golden League in 2016. De ploeg plaatste zich voor de Season Finals en daarmee ook gelijk voor de Europa Cup, maar heeft in 2017 nog niet de vorm van het vorige seizoen weten te vinden. Tegen Tex Town Tigers moest er dit weekend in Enschede eigenlijk twee keer gewonnen worden om duidelijk zicht te houden op een plek bij de top 4. De eerste wedstrijd won de Haarlemse ploeg nog met 3-2, maar na het verlies in de tweede wedstrijd (8-1) wordt het erg lastig om de eerste vier nog te bereiken.

Tex Town Tigers nam in de eerste wedstrijd na een wilde worp van DSS-werpster Quincey Catsburg direct de leiding, maar zag de Haarlemse ploeg op gelijke hoogte komen dankzij de solo homerun van Areke Spel. Het pitchersduel tussen Catsburg en Lindsey Meadows-Oosterveld werd pas in de zesde inning beslist. Net nadat TTT een 2-1 voorsprong had genomen in de gelijkmakende vijfde slagbeurt, sloeg DSS terug met twee runs. Na honkslagen van Noa Brand en Areke Spel kon DSS scoren op een velders keus van Sophie Bugter en veldfoutje van de Enschedese ploeg.

Catsburg gooide de wedstrijd vervolgens uit zonder nog in de problemen te komen.

Dominant
Waar DSS coach Norman Ames in de tweede wedstrijd koos voor Svenja de Lincel, hield TTT coach Jaap Braakman vast aan zijn startende werpster van de eerste wedstrijd: Lindsey Meadows-Oosterveld. Meadows domineerde in de tweede wedstrijd de Haarlemse slagploeg en stond in zes innings slechts één punt toe op vier honkslagen. Aanvallend was Tex Town Tigers eveneens dominant. Dertien honkslagen, twee vrije lopen en twee Haarlemse veldfouten gaven TTT de nodige honkloopsters. Daarvan scoorden er in de eerste inning al drie op de homerun van Laura Wissink.

In de vierde inning brak TTT de wedstrijd open. Vier honkslagen op rij, een wilde worp en een veldfoutje zorgden voor nog eens vier runs. In de zesde inning kwam er via de mercy rule een einde aan de wedstrijd toen Lindsey Meadows-Oosterveld ploeggenote Annemiek Jansen over de thuisplaat sloeg.

Beide teams schieten niet bijster veel op met het delen van de punten, maar de achterstand van TTT op nummer vier ROEF! bedraagt slechts twee verliespunten. Voor DSS wordt het erg lastig om de top 4 nog te bereiken:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League