Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem geeft statement af met dubbele winst

FysioExpert Olympia Haarlem geeft statement af met dubbele winst

Ella Krommendijk was de enige speelster van Terrasvogels die in wedstrijd 1 tegen Olympia in scoringspositie kwam. Hier slide zij veilig naar het derde honk na haar driehonkslag
(Foto: Facebook Terrasvogels Dames 1)

Met nog drie volledige speelrondes te gaan in de reguliere competitie van de Golden League heeft FysioExpert Olympia Haarlem dit weekend een krachtig statement afgegeven naar de concurrentie op weg naar de Season Finals door twee keer met ogenschijnlijk gemak van Terrasvogels te winnen. Startende werpsters Ilona Andringa en Eva Voortman gaven in twee wedstrijden slechts twee runs op, terwijl Dinet Oosting met vier honkslagen vier ploeggenoten over de thuisplaat sloeg.

De eerste wedstrijd op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem ging lang gelijk op. Femke Duffhues, de startende werpster voor Terrasvogels, kon lang gelijke tred houden met haar tegenstandster Ilona Andringa. Na vier innings stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord dankzij een RBI-triple van Rachel van Veen, de tweede honkvrouw van Olympia, in de tweede inning.

Rally time
In de vijfde inning leek het verzet gebroken. Van Veen opende de slagbeurt voor Olympia met een lead-off walk en kon vervolgens samen met de Japanse Tomoko Goda (single) scoren op de honkslag van Dinet Oosting. Twee honkslagen en een veldfout later was de score opgelopen naar 5-0. Ondertussen kwam de slagploeg van Terrasvogels op het werpen van Andringa niet verder dan drie honkslagen. Ella Krommendijk was met haar driehonkslag de enige loopster van de Santpoortse ploeg die in scoringspositie kwam.

In de zesde inning scoorde Maranca Ham het tweede punt van de slagbeurt en het zevende punt van de wedstrijd op de honkslag van haar zus Cheska Ham en daarmee bracht zij de 7-0 eindstand (mercy rule) op het scorebord.

Sterk begin
De tweede wedstrijd leek qua scoreverloop op wedstrijd één in spiegelbeeld. Waar Terrasvogels eerder nog lang in de buurt bleef, liep Olympia in de tweede wedstrijd al in de eerste twee innings uit naar een 7-0 voorsprong. Hits van Oosting, Jessie van Aalst (triple) en Shareday Christina brachten in de eerste inning al drie punten over de thuisplaat en in de tweede inning kwamen er daar nog eens vier bij. Opnieuw sloegen Oosting (2-run double) en Christina (RBI-double) punten binnen en op een veldfout kwam de 7-0 op het scorebord.

In het restant van de wedstrijd wist Terrasvogels op het werpen van Eva Voortman nog wel twee runs te scoren om te voorkomen dat de mercy rule opnieuw in werking kon treden.

Tweede plaats
Op zondag zorgde Terrasvogels ervoor dat er dit weekend toch nog vier punten gepakt werden. Talent Team Holland, net terug van het WK Softbal U19, werd met 7-0 en 8-3 verslagen.

Dankzij de twee nederlagen tegen Olympia is Terrasvogels op de ranglijst inmiddels wel voorbijgestreefd door Oolders Omaco Sparks Haarlem. Vanavond (dinsdagavond) krijgt Terrasvogels in een onderling duel met Sparks de kans om in eigen huis weer langszij te komen. Bij winst van Terrasvogels delen beide teams de tweede plaats met nog twee speelronden te gaan. De tweede plaats in de competitie geeft voor de eerste dag van de play-offs, op weg naar de Season Finals, recht op thuisvoordeel.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League