Golden League

ROEF! en Oolders Omaco Sparks Haarlem delen de punten

ROEF! en Oolders Omaco Sparks Haarlem delen de punten

ROEF! heeft acht van haar laatste negen wedstrijden in de Golden League gewonnen. De promovendus staat nu op de vierde plaats.
(Foto: Roef! Dames 1 Facebook/ Rein Merkx)

Oolders Omaco Sparks Haarlem trof dit weekend in ROEF! een promovendus die in zeer goede vorm verkeert. De laatste zeven wedstrijden werden gewonnen en zo bleef de ploeg uit Moergestel maar stijgen op de ranglijst. Inmiddels behoort een plaats in de top vier van de Golden League Fastpitch Softbal tot de reële mogelijkheden. Aan de winstreeks kwam een einde toen op zaterdag de eerste wedstrijd werd verloren, maar in de tweede wedstrijd werd de regerend kampioen verslagen. Zo deed ROEF! dus opnieuw goede zaken met het oog op de play-offs.

De eerste wedstrijd tussen Sparks en ROEF! was eigenlijk na drie innings al voorbij. Toen stond er een 10-2 voorsprong voor Sparks op het scorebord. In de tweede inning bereikten de eerste vijf slagvrouwen van Sparks het honk: Karin Tuk en Virginie Annveld sloegen een honkslag. Tuk kon scoren op de hit van Kingsley Avery en toen Onaisha Franka vier wijd kreeg liepen de honken vol. Op de honkslag van Tammie Lijbers kwamen Anneveld en Avery binnen en even later sloeg Desiree Adriaansz het vierde punt via een grondbal naar de korte stop over de thuisplaat.

Genadeklap
Een inning later scoorde Sparks zes runs op zes honkslagen, een geraakt werper en een veldfout. In het restant van de wedstrijd kwam werpster Leonella Elizabeth niet echt meer in de problemen. Zij gaf wel drie punten op, maar daarvan was er slechts één verdiend.

De eerste wedstrijd eindigde dus in een ruime (10-3) overwinning voor Sparks en daarmee kwam er een einde aan de winstreeks van ROEF!. In de tweede wedstrijd lieten zij een sterk staaltje mentale weerbaarheid zien. In de vierde inning kwam de ploeg uit Moergestel op een 1-0 voorsprong toen Gini Ketelaars haar teamgenote Eva van Knegsel met een honkslag over de thuisplaat sloeg. Van die voorsprong kon ROEF! niet lang genieten, want in de vijfde inning kwam thuisploeg Sparks langszij. Een sacrifice fly van Maxime van Dalen met de honken vol en een RBI-single van Karin Tuk gaven Sparks een 2-1 voorsprong.

Omslag
In plaats van bij de pakken neer te zitten, ging de ploeg van coach Jeroen Swers aan de slag in de zesde inning. Op het werpen van Ginger de Weert opende ROEF! de slagbeurt met vijf honkslagen op rij. Zo pakten zij al de voorsprong, maar ze waren nog niet klaar. Ook reliever Rebecca Soumeru werd begroet met een single. De klapper van de inning zou de bases loaded triple van Isa Los worden. Daarmee bracht zij de tussenstand van 5-2 naar 8-2 en dit zou ook de eindstand worden. Marjolein Merkx, de werpster van ROEF!, schakelde de laatste zeven slagvrouwen van Sparks op rij uit om zo de winst veilig te stellen.

Met de achtste overwinning in negen wedstrijden staat ROEF! nu op 15 overwinningen uit 30 wedstrijden. Daarmee heeft het team op dit moment de vierde plaats in handen met een voorsprong van twee verliespunten op nummer vijf Tex Town Tigers. Zo maakt ROEF! nog altijd kans om deel te nemen aan de Season Finals, die op 23 en 24 plaatsvinden op hun veld in Moergestel.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League