Ook de tweede wedstrijd op het EK U23 werd gewonnen.

EK U23 2017

Tweede EK-zege voor U23 Koninkrijksteam

Tweede EK-zege voor U23 Koninkrijksteam

Ook de tweede wedstrijd op het EK U23 werd gewonnen.

Ook de tweede wedstrijd op het EK U23 werd gewonnen.

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft een grote stap gezet op weg naar de kwartfinales van het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger. Op de tweede speeldag werd in het Tsjechische Brno eenvoudig afgerekend met Rusland: 1-9. Denzel Richardson scoorde vier van de negen runs voor Oranje, terwijl pitcher Nick Keur de winst op zijn naam kreeg.

Startend pitcher Nick Keur had vandaag een goede controle. Zijn eerste wijdbal gooide hij pas met één uit in de tweede inning. Daarnaast stond hij slechts twee honkslagen toe, waarbij de tweede als enige het binnenveld uit werd geslagen. Zijn opvolgers Kennimar Locadia en Colin van Laar hadden het iets lastiger, maar hielden de Russische ploeg op slechts één punt. Die werd gescoord na een Nederlandse veldfout in de zevende inning.

Winnend pitcher Nick Keur.

Winnend pitcher Nick Keur.

Van enige spanning was vandaag in het MBS, de thuisbasis van Draci Brno, dan ook geen enkel moment sprake. Al direct in de eerste inning profiteerde de slagploeg uit het Koninkrijk van vier vrije lopen, die de Russische pitcher gooide. Eén daarvan zelfs met volle honken. Nadat Jelle Kroft de bal met een stuit over de omheining had geslagen om het eerste punt over de thuisplaat te brengen, liep Oranje zo eenvoudig uit naar een 0-3 voorsprong. Rake klappen van Denzel Richardson en Max Draijer leverden in de tweede inning ook het vierde punt op.

Eindsprint

Hierna ging voor Oranje de rem erop. De startend pitcher van Rusland stond, tot hij in de zevende inning werd vervangen. alleen nog een honkslag toe aan Delano Selassa. Pas na een Russische pitcherwissel wist de ploeg van manager Sidney de Jong met een forse eindsprint het krachtsverschil ook nog in punten uit te drukken. Via zes hits vergrootte Oranje de voorsprong van 0-4 naar de 1-9 eindstand. Oranje kwam uiteindelijk tot elf hits, waarvan drie voor Denzel Richardson (3 uit 4) en twee voor Delano Selassa (2 uit 4) en Max Draijer (2 uit 4). Rodney Daal en Rowan van Hoek sloegen elk twee punten over de thuisplaat. Van Hoek werd afgelopen weekeinde op het laatste moment nog aan de selectie van Oranje toegevoegd.

Rechtsvelder Denzel Richardson leidde zo opnieuw de slagploeg van Oranje. De voormalige prof scoorde vier van de negen punten voor het Koninkrijksteam. Draijer, Selassa, Richardson en Kroft sloegen elk een tweehonkslag. Morgen wacht voor het Nederlands Koninkrijksteam de nationale U23-ploeg van Kroatië, die momenteel speelt tegen Wit-Rusland. Bij winst zijn zowel Kroatië als het Nederlands Koninkrijksteam al zeker van kwalificatie voor de kwartfinales en spelen zij morgen in hun onderlinge wedstrijd om de poulewinst. Vanaf donderdag gaan de kwartfinales van start.

           1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
NEDERLAND  3 1 0 0 0 0 2 3 0  9 11 1
RUSLAND    0 0 0 0 0 0 1 0 0  1  6 0

Pitchers Nederlands Koninkrijk
Nick Keur (5+1 man): 4-1-2-0
Kennimar Locadia (2): 3-2-1-1
Colin van Laar (2): 0-1-3-0

Pitchers Rusland
Denis Ladoshkin (6): 2-5-5-0
Viktor Faraonov-Kozhevnikov (1 1/3+4 man): 1-3-5-0
Viacheslav Shmelev (1 2/3): 0-1-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2017