Softbal

Van Dalen: “De laatste vier moet haalbaar zijn”

Van Dalen: “De laatste vier moet haalbaar zijn”

Peter van Dalen wil ver komen in het toernooi: “We gaan ervoor”
Foto: Fred Versluis

Peter van Dalen bereidt zijn team niet anders voor dan anders voor de Premiere Cup Fastpitch Softbal voor dames, de Europa cup voor landskampioenen. Oolders Omaco Sparks Haarlem is als titelverdedigster topfavoriet, maar hoofdcoach Van Dalen tempert de verwachting: “De laatste vier moet haalbaar zijn”

Op maandag 21 augustus start de Premiere Cup Fastpitch Softball voor dames. De editie van 2017 wordt gespeeld op de velden van Sparks Haarlem en Onze Gezellen. Oolders Omaco Sparks Haarlem neemt deel aan het toernooi als titelverdediger en HSV Terrasvogels maakt het Nederlandse deelnemersveld compleet als runner-up van de Holland Serie 2016. Naast Sparks Haarlem en HSV Terrasvogels nemen deel aan de Premiere Cup Brasschaat (België), Bussolengo (Italië), Joudrs Praha (Tsjechië), Leksand (Zweden), Les Comanches (Frankrijk), Mannheim (Duitsland) en Therwill Flyers (Zwitserland).

Pick-up speelsters
Peter van Dalen is van mening dat de reguliere competitie voor voldoende voorbereiding zorgt in aanloop naar het toernooi en bereidt zijn team niet anders voor dan anders. Net als vorig jaar wil Van Dalen uiteraard weer zover mogelijk komen en meedoen om de prijzen. Maar ziet hij wel veel invloeden door de pick-up speelsters: “Wij hebben onze selectie versterkt met Cindy van der Zanden, Monica Perry en Chantal Versluis. De laatste twee sluiten aan zodra de Italiaanse verplichtingen zijn voldaan.”

Laatste vier
Als we gewoon ons ‘ding’ doen kunnen we bij de laatste vier eindigen. Veel hangt wel af van de pick-up speelsters die de tegenstanders meenemen. En als alles meezit qua pitching en hitting kunnen we ook echt meedraaien om de titel. Dromend over een mogelijke finale hoop Peter van Dalen op een Nederlandse eindstrijd: “Dan hebben we voor volgend jaar in ieder geval weer een extra plek.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal