Golden League

Oolders Omaco Sparks Haarlem versterkt positie bij Terrasvogels

Oolders Omaco Sparks Haarlem versterkt positie bij Terrasvogels

Desiree Adriaansz sloeg twee van in totaal vijf honkslagen op donderdag. Haar RBI-single in de tweede inning bleek het verschil in deze belangrijke wedstrijd.
(Foto: Fred Versluis)

Oolders Omaco Sparks Haarlem, de regerend landskampioen in de Golden League, heeft dit seizoen nog niet de vorm gevonden die we de laatste jaren van het team gewend zijn. FysioExpert Olympia Haarlem is dit jaar de ongenaakbare nummer een in de reguliere competitie, maar in de strijd om de drie overige plekken in de Season Finals sloeg Sparks donderdagavond een belangrijke slag om de tweede plaats met een winstpartij tegen directe concurrent Terrasvogels.


Na een verregende en verplaatste wedstrijd werd het gisteravond alsnog tijd voor een overwinning van de Haarlemse ploeg. In een waar pitchersduel bleek de minimale score van 1-0 genoeg voor de belangrijke twee punten.

Oolders Omaco Sparks Haarlem weet zich al het hele seizoen verzekerd van een sterke arm op de plaat. Ook donderdag konden pitchers Rebecca Soumeru (die in vijf gegooide innings slechts 1 honkslag tolereerde) en Ginger de Weert (drie strike-outs in anderhalve inning) hun team helpen met sterk pitchwerk. Michaela Whitney, die voor Terrasvogels alle zeven innings gooide, moest daarentegen drie honkslagen accepteren, en liet vijf Sparks speelsters met vier wijd het eerste honk bereiken.

Klein verschil
Het bleek verder ook een echte battle of the pitchers te worden, want punten werden er amper gescoord in de wedstrijd. Het eerste en enige punt viel in de tweede inning nadat Michaela Whitney Onaïsha Franka met vier wijd naar het eerste honk liet gaan. Die wist daarna niet een maar twee honken te stelen, om vervolgens binnen geslagen te worden door teamgenote Desiree Adriaansz, die twee van vijf honkslagen die beide teams deze avond sloegen achter haar naam zette.

De twee gewonnen punten brengen Oolders Omaco Sparks Haarlem op een totaal van 36, waarmee de voorsprong op Terrasvogels nu uitloopt naar vier. Beide teams spelen nog vier wedstrijden, dus de spanning blijft hoog in de strijd om de tweede plaats. Zeker aangezien Roef! met 30 punten op een dusdanig kleine afstand staat dat zowel Terrasvogels als Oolders Omaco Sparks Haarlem moeten blijven winnen om die plekken veilig te stellen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League