Softbal

Terrasvogels coach Nick Braakman blikt vooruit op Premiere Cup

Terrasvogels coach Nick Braakman blikt vooruit op Premiere Cup

Nick Braakman hoopt in de week van 21-26 augustus met zijn Terrasvogels de Premiere Cup te winnen
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook)

Eerder deze week zag je op Softbalsite.com de coaches van drie van de vier Nederlandse teams die deelnemen aan de Europa Cups Fastpitch Softbal vooruitblikken op deze toernooien. Vandaag is het de beurt aan Nick Braakman, de coach van Terrasvogels, die zijn team vorig seizoen in de allerlaatste inning het kampioenschap in de Golden League zag mislopen. De Premiere Cup zou een mooie mogelijkheid zijn op wraak: “We hebben nog iets recht te zetten tegen Sparks!”.

HSV Terrasvogels, dat in 2013 in Montegranaro nog de Europa Cup 2 won, keert dit jaar na een afwezigheid van een seizoen weer terug op het hoogste Europese niveau. De runner-up van de Golden League in 2016 is van 21-26 augustus in Haarlem, op de velden van Sparks en Onze Gezellen, een van de deelnemers van de Premiere Cup. Met het oog op dit belangrijke toernooi verandert er wel een aantal dingen bij Terrasvogels: “Onze trainingen zijn in aanloop naar de Europa Cup iets meer gericht geweest op conditie. Je moet niet onderschatten dat een grote hoeveelheid wedstrijden in slechts zes dagen er toch wel in kan hakken bij de speelsters. In zo’n week willen we bovendien genoeg rust creëren voor de speelsters. We slapen in een hotel, de draaiboeken en plannen liggen klaar en nu maar hopen op goed weer. Dan zijn wij er klaar voor.”

Pick-up players
Niet alleen de trainingen veranderen voor de Premiere Cup. Ook de selectie van Terrasvogels zal er tijdens het Europa Cup toernooi anders uitzien. Braakman: “Victoria McFarland, een Amerikaanse speelster die in de Duitse competitie voor de Munich Haar Disciples speelt, utility Nadine Marinus van TTT en OG-talent en TTH speelster Yindi Beekveldt gaan hun kunsten vertonen in het Blauw-Wit van Terrasvogels.”

Het is voor aanvang van het toernooi nog lastig om in te schatten hoe sterk de concurrentie is. Er wordt in één grote Poule gespeeld dus je komt iedereen tegen. Gevraagd naar de kansen op plaatsing voor de laatste vier zegt Braakman dit: “Ieder team heeft bij de ESF een longlist met speelsters ingeleverd, maar het is altijd nog maar de vraag welke speelsters er daadwerkelijk komen. Voor ons is het belangrijk om als team te fungeren, want dan kunnen wij van iedereen winnen. Het streven is in elk geval om bij de laatste vier te komen en van daaruit is alles mogelijk.”

Finale
Dus Terrasvogels zou net als in 2013 een Europa Cup kunnen winnen? “Er zijn genoeg sterke ploegen aanwezig, maar als we de laatste vier halen ben ik ervan overtuigd dat er voor ons kansen liggen om er met de titel vandoor te gaan.”, aldus Braakman. Wie de gedroomde tegenstander is in de mogelijke finale? “Na de Season Finals in de Golden League van vorig jaar hebben wij nog wel iets recht te zetten tegen Sparks. Hoe mooi zou dat zijn in deze finale?!”

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal