Pitcher Daisuke Yamashita in actie voor De Glaskoning Twins.

HB Hoofdklasse

Japan Day in Oosterhout op 10 september

Japan Day in Oosterhout op 10 september

Pitcher Daisuke Yamashita in actie voor De Glaskoning Twins.

Pitcher Daisuke Yamashita in actie voor De Glaskoning Twins.
Foto: © Robert Bos

Voor het tweede jaar op rij organiseert hoofdklasser De Glaskoning Twins het feestelijke evenement Japan Day. Tijdens de wedstrijd tegen het Haarlemse DSS staat op zondag 10 september Japan centraal op Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout.

Nadat vorig jaar met pitcher Keiji Uezono weer een Japanse honkballer terugkeerde in de hoofdklasse, heeft De Glaskoning Twins ook dit seizoen de beschikking over een Japanse troef. De rechtshandige pitcher Daisuke Yamashita gooide in de reguliere competitie elf wedstrijden voor de club uit Oosterhout.

Rondom pitcher Daisuke Yamashita wordt door De Glaskoning Twins op zondag 10 september voor de tweede keer het feestelijke evenement Japan Day gehouden. Sportpark De Slotbosse Toren aan de Kasteeldreef 30 in Oosterhout opent op deze dag om 12.00 uur. Om 15.00 uur start de wedstrijd tegen DSS uit de Promotie/Degradatiepoule. De toegang tot Japan Day is gratis.

Speciale gast

Speciale gast tijdens dit duel is Hiroshi Inomata. De Japanse ambassadeur, zelf in het verleden actief in de Japanse Minor League, gooit voorafgaand aan de wedstrijd tussen De Glaskoning Twins en DSS de ceremoniële eerste pitch. Voor toeschouwers zijn er diverse Japanse snacks te koop. Bovendien zijn er een groot aantal prijzen te winnen.

Mis dit Japanse feest niet en kom op zondag 10 september naar Oosterhout!

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse