Golden League

Comeback van DSS komt tot halt bij Oolders Omaco Sparks Haarlem

Comeback van DSS komt tot halt bij Oolders Omaco Sparks Haarlem

Chantal Versluis is terug bij OoldersOmaco Sparks Haarlem en was direct belangrijk
(Foto: Fred Versluis)


DSS maakte in de competitie dit jaar een slechte start, maar was de afgelopen weken bezig aan een ijzersterke comeback. Hier maakte tegenstander Oolders Omaco Sparks Haarlem, met Chantal Versluis en Monica Perry in de gelederen, afgelopen weekend echter een einde aan door er met vier punten vandoor te gaan (10-3, 11-4). Hiermee geeft Oolders Omaco Sparks Haarlem zichzelf een goede kans op de tweede plaats in het klassement.

Het kan nog wel spannend worden in die strijd om de tweede plaats. In de laatste speelronde treft Oolders Omaco Sparks Haarlem namelijk het ijzersterke FysioExpert Olympia Haarlem, terwijl Terrasvogels (momenteel op slechts vier punten afstand) DSS zal treffen. Winst voor Terrasvogels en verlies voor Oolders Omaco Sparks Haarlem kan volgende week dus zomaar nog interessante wisselingen met zich meebrengen.

Dit weekend was Oolders Omaco Sparks Haarlem echter onverslaanbaar op het veld. Met twee prachtige scores sloten de dames het weekend succesvol af. Zo werd er in wedstrijd één in een wedstrijd die tot dan toe vrij gelijk opging korte metten gemaakt met een goed spelend DSS in de laatste inning. Deze zesde inning leverde maar liefst vijf punten op dankzij zes honkslagen bij de Haarlemse dames. Een fout aan de kans van DSS bij catcher Sophie Bugter zorgt ervoor dat Kingsley Avery binnen kan komen, en de honken verder ook goed vollopen. De uiteindelijke score van 10-3 betekent dat ook een flinke boost voor de dames van Sparks Haarlem in wedstrijd twee.

Ook hier is Oolders Omaco Sparks Haarlem overtuigend. De eerste inning wordt, nog in de winning mood, afgesloten met maar liefst zeven punten. Zo start Chantal Versluis, terug van een Italiaans avontuur, de wedstrijd met een hit waarna drie veldfouten bij DSS en goede hits bij Oolders Omaco Sparks Haarlem worden vertaald naar een score die DSS niet meer weet in te lopen. Dankzij deze twee nederlagen is DSS nu officieel uitgeschakeld voor een plek bij de beste vier teams van de Golden League Fastpitch Softbal.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League