Golden League

Cruciale punten voor Terrasvogels bij Tex Town Tigers

Cruciale punten voor Terrasvogels bij Tex Town Tigers

Terrasvogels deed goede zaken dit weekend en houdt zo uitzicht op de tweede plaats in de Golden League
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook)

Terrasvogels en Tex Town Tigers troffen elkaar afgelopen weekend voor de tweede maal in de competitie. In mei werden de punten nog gedeeld bij de eerdere confrontatie, maar dit weekend ging Terrasvogels met vier punten lopen (9-0, 5-4). Cruciale punten in een competitie waarin de teams dicht bij elkaar weten te blijven. Terrasvogels maakt het op deze manier moeilijk voor achtervolgers Roef! Terwijl TTT moet toezien dat ditzelfde Roef! hun voorsprong behoudt. De laatste speelronde kan echter nog veel verschil gaan maken voor alle teams, met een punten rangschikking die veel mogelijkheden toestaat voor een late sprong.

Terrasvogels laat direct in de eerste inning van de eerste wedstrijd zien dat er hard gespeeld gaat worden door vier punten te laten noteren. Katharina Szalay slaat zichzelf als opener direct naar het eerste honk, om gevolgd te worden door teamgenoten Lizzie Clarijs en Ella Krommendijk. Slim stelen en goed gebruik van een aantal doorgeschoten ballen betekenen een voorsprong die de rest van de wedstrijd niet uit handen wordt gegeven.

Pitcher Micaela Whitney hoeft voor Terrasvogels maar twee honkslagen te incasseren, terwijl Anna-Bé Bartels het bij TTT een stuk zwaarder heeft met 11 hits op haar ballen. Zo weet Terrasvogels de score dan ook op de 0 te houden bij tegenstander TTT en staat er uiteindelijk 9-0 op het scorebord.

Spanning
Wedstrijd twee blijft tot het einde toe een nagelbijter, want de score van 2-2 eist na de zevende inning een verlenging. Hierin weet TTT het Terrasvogels nog even moeilijk te maken door zelf twee punten te scoren nadat Laura Wissink wordt geraakt en er plotseling twee honken bezet zijn. Annemiek Jansen en Laura Wissink weten binnen te komen voordat teamgenoot Myrthe Smid haar hoge bal voor de derde nul in de handschoen van Dervisa Mutic ziet verdwijnen.

Terrasvogels laat zich echter niet gek maken en weet snel te scoren dankzij een hit van Katharina Szalay, die de eerder succesvolle Dervica Mutic binnen brengt. Hierna volgen belangrijke hits die nog drie punten opleveren, waardoor de achtste inning alsnog in voordeel van Terrasvogels wordt afgesloten met een 5-4 score.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League