Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem tweemaal te sterk voor Roef!

FysioExpert Olympia Haarlem tweemaal te sterk voor Roef!

Geen stunt voor Roef! deze week. Koploper FysioExpert Olympia Haarlem blijkt oppermachtig in Moergestel
(Foto: Roef Dames 1/Facebook)


Daar waar Roef! de afgelopen weken goede zaken kon doen voor hun (nu vierde) plaats in het klassement, troffen ze dit weekend powerhouse FysioExpert Olympia Haarlem in het regenachtige Moergestel. En al waren de punten hard nodig om in te lopen op voorganger Terrasvogels, moesten de nieuwkomers met lede ogen toezien hoe er weer vier punten naar de onversaagde koploper van de competitie toegingen (4-7, 2-10).

Tel daarbij op dat Terrasvogels wel tweemaal wist te winnen, en Roef! ziet de derde plaats alleen maar verder uit het zicht verdwijnen. Enige lichtpuntje was dat de twee overwinningen van Terrasvogels wel behaald werden op TTT, het team dat hard probeert Roef! van de vierde plek te stoten.

Ondanks dat de dag in Moergestel begon met een pot waarin beide partijen veel wisten te slaan (8 honkslagen voor elk team), konden de punten bij Roef niet voldoende verzilverd worden om de score in hun voordeel te houden. Zo worden in de eerste inning bij Roef! Wies Ligtvoet en Eva van Knegsel geraakt door Olympia pitcher Ilona Andringa, maar beloont alleen Ligtvoet zichzelf voor de pijnlijke aanvaring met een punt op het scorebord. Roef! moet namelijk met de honken vol (3 LOB) ruimte maken voor FysioExpert Olympia Haarlem. Ook in de verdere inningen staan er bij de derde nul steeds nog één of twee mogelijke punten op de honken.

FysioExpert Olympia Haarlem doet het wat dat betreft stukken beter. Zij kunnen van de zeven honkslagen en door slim gebruik van de slagploeg uiteindelijk wel 7 punten laten noteren. Hier was vooral een ijzersterke zesde inning verantwoordelijk voor – met mooie hits van Jessie van Aalst (double, 1 RBI) en Mariëlle Vleugels (triple, 1 RBI), Tomoko Goda (single, 1 RBI) waarna een aantal wild pitches van Roef! pitcher Mikayla Endicott leiden tot extra punten, een wissel en daarna een snel einde voor een moeilijke inning.

Snelle voorsprong
De uiteindelijke score valt dan ook met 4-7 uit in het voordeel van bezoekend FysioExpert Olympia Haarlem, die hierna ook in wedstrijd twee hun slag slaan. Hierin zet FysioExpert Olympia Haarlem al snel een openende score op het bord met twee punten in de eerste inning. Roef weet hier niet meer van te herstellen en laat in de verdere wedstrijd nog 8 andere punten schieten. Pas in de zesde inning brengen ze zelf nog twee dames over de thuisplaat dankzij een hit van Sophie Mollee (single, 2RBI), maar dit mag met een 2-10 score dan niet meer baten.

FysioExpert Olympia Haarlem telt nog vier punten op bij hun solide totaal van 54 punten (58 punten) en weet zichzelf meer dan veilig op de top van het klassement. Roef! zal echter nog flink moeten werken, met nog een mogelijke derde plaats in het klassement. Hiervoor zullen zij echter alles moeten winnen, en Terrasvogels alles moeten verliezen, voordat de rekenmachines moeten worden getrokken. De huidige vierde plaats geeft uiteraard ook recht op de play-offs.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League