Golden League

Tex Town Tigers houdt zicht op vierde plaats

Tex Town Tigers houdt zicht op vierde plaats

Dankzij de dubbele winst op TTH houdt Tex Town Tigers zicht op de play-offs
(Foto: Tex Town Tigers Dames 1/Facebook)


De wedstrijden van de zaterdag waren voor de Tex Town Tigers niet het succes dat broodnodig was om voorganger Roef! niet uit het oog te verliezen. De twee wedstrijden zondag moesten dan ook gewonnen worden om de kansen op te houden. TTT had hierbij het geluk Talent Team Holland te treffen, die nog niet eerder in de competitie wisten te winnen. Daar kwam ook dit weekend geen verandering in. Tex Town Tigers wist vier dure punten veilig te stellen (1-6, 0-3).

Pitcher Lindsey Meadows helpt in wedstrijd één haar team door de volledige zeven innings te gooien, en hierbij met acht strike-outs schade te voorkomen. Bij TTH heeft pitcher Roos-Marijn Kramer het moeilijker, vijf vrije lopen zetten dames op de honken die uiteindelijk de punten weten te scoren waarmee de eerste zege van de dag binnengesleept wordt.

TTT slaat toe in de vierde inning door maximaal gebruik te maken van een aantal doorgeschoten ballen. Hierop worden maar liefst vijf punten verzekerd, waarna de einduitslag 1-6 na zeven innings op het scorebord staat.

Close game
Wedstrijd twee wordt ook in de vierde inning bepaald. Tot dan toe wisten beide teams in korte inningen niet te scoren. Vooral voor TTH is dat een zure appel, want in inning twee start Charlotte Drijvers met een mooie tweehonkslag, die niet kan worden vertaald naar een score wanneer ze tijdens haar steel-actie naar drie uit kan worden gemaakt door snel handelen van catcher Laura Wissink naar Lizzy Ebbe-Uytendaal op het derde honk.


In de vierde inning zorgt een dubbel van Lindsey Meadows (1RBI) ervoor dat teamgenoot Laura Wissink kan scoren die zelf met vier wijd op de honken was gekomen. Hierna komt Meadows zelf binnen doordat Nadine Marinus na haar honkslag een poging doet tweede honk te stelen. Marinus kan worden uitgemaakt, maar hiermee kan niet voorkomen worden dat Meadows een duur tweede punt laat noteren. Myrthe Smid (op het eerste honk dankzij vier wijd) zet dan in inning 7 nog een extra puntje op het bord voor de 3-0 overwinning.

Dankzij de dubbele overwinning houdt TTT zicht op de vierde plaats. De achterstand op Roef! is met twee wedstrijden te gaan nog twee punten. In de onderlinge confrontatie op zaterdag 2 september heeft de ploeg uit Enschede het thuisvoordeel. Dubbele winst is de enige weg die voor hen dan naar de play-offs leidt.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League