Amsterdam en Neptunus starten Play-Offs met winst

Gianison Boekhoudt sloeg zijn negende homerun van het seizoen.

Gianison Boekhoudt sloeg zijn negende homerun van het seizoen.
Foto: © Robert Bos

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zijn vanavond de Play-Offs gestart met een overwinning. De Amsterdamse hoofdklasser, winnaar van de reguliere competitie, won in zijn eerste wedstrijd met 1-4 van Hoofddorp Pioniers. Titelverdediger Neptunus was met 6-2 te sterk voor HCAW.

In de Play-Offs spelen de vier teams een dubbele competitie tegen elkaar. Inzet zijn twee plaatsen in de Holland Series, die op donderdag 28 september van start gaan. Amsterdam staat sinds 2007 onafgebroken in de Play-Offs. Hoofddorp Pioniers sinds 2002 en het Rotterdamse Neptunus miste, sinds de invoering in 1989, zelfs geen enkele editie van de Play-Offs. HCAW keerde vanavond voor het eerst in twaalf jaar weer terug in de Play-Offs.

Het was daarmee voor het eerst sinds 2000 dat Neptunus en HCAW in de Play-Offs tegenover elkaar stonden. In dat jaar werd de Play-Offs nog gespeeld in een best-of serie.

Europees kampioen

In Hoofddorp opende L&D Amsterdam de Play-Offs vanavond met twaalf honkslagen sterk tegen Hoofddorp Pioniers, de nummer vier uit de reguliere competitie. Remco Draijer, Zerzinho Croes en Danny Rombley beslisten al in de vijfde inning de wedstrijd toen zij na hun honkslagen scoorden en L&D Amsterdam op een 1-4 voorsprong hadden gebracht.

Het werden de laatste drie punten van de wedstrijd. Winnend pitcher werd Rob Cordemans (6-3-4-1). Hij stond in zeven innings slechts vier honkslagen toe. Vier dagen geleden werd Cordemans als pitching-coach nog Europees kampioen met het Nederlandse U23-team. Manager van dat team was Sidney de Jong. Hij kreeg vanavond na twaalf jaar in Vince Rooi een opvolger.

Homerun

In Rotterdam scoorde Rooi het eerste punt in de Play-Offs voor HCAW sinds dinsdag 20 september 2005. Op die dag scoorde Sidney de Jong het vijfde en laatste Bussumse punt in de met 2-5 gewonnen wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. Eén van de Bussumse punten werd toen gescoord door Ronald Jaarsma, die vanavond ook op het veld stond, maar nu als hoofdcoach van Curaçao Neptunus.

Ondanks twee tegenpunten van Vince Rooi  (2 uit 3) in de vierde en zesde inning zag Jaarsma zijn ploeg in het Neptunus Familiestadion geen enkel moment in de problemen komen. En dat terwijl HCAW met negen honkslagen vier hits meer wist te slaan dan Neptunus. Niettemin waren de slechts vijf Rotterdamse hits wel voldoende voor de winst. Met de eerste honkslag van de wedstrijd bracht Gianison Boekhoudt (2 uit 2) in de eerste inning Curaçao Neptunus op voorsprong. In de vijfde inning vergrootte hij met een homerun op het pitchen van Jim Ploeger de voorsprong van 2-1 naar 4-1. Een inning later kwam na onder meer twee veldfouten van HCAW de 6-2 eindstand op het scorebord.

Uitslagen:
Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 1-4
Curaçao Neptunus – HCAW: 6-2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse