Petra van Heijst is teruggekeerd bij Tex Town Tigers.

Golden League

Tex Town Tigers kiest voor nieuwe hoofdcoach

Tex Town Tigers kiest voor nieuwe hoofdcoach

Petra van Heijst is teruggekeerd bij Tex Town Tigers.

Petra van Heijst is teruggekeerd bij Tex Town Tigers.
Foto: © Fred Versluis

Na 32 wedstrijden heeft Tex Town Tigers besloten afscheid te nemen van hoofdcoach Jaap Braakman. Als vervanger is oud-international Petra van Heijst bereid gevonden met de club uit Enschede het seizoen af te maken. Tex Town Tigers staat momenteel op een vijfde plaats in de Golden League.

Braakman werd vorig jaar november gepresenteerd als vervanger van Stanley Kock. Onder leiding van de voormalig Jong Oranje-coach bleven de resultaten in Enschede echter uit. Met nog twee wedstrijden te gaan, moet Tex Town Tigers vrezen voor een vroegtijdige uitschakeling.

Met het aantrekken van Petra van Heijst hoopt de Enschedese club het tij nog te kunnen keren. “Het besluit om van coach te wisselen is nooit makkelijk”, laat Tex Town Tigers in een verklaring weten. “Echter leek het TTT het beste om met een andere coach, met een andere frisse insteek de laatste competitieronde in te gaan.”

Play-Offs

In die laatste speelronde van de reguliere competitie speelt Tex Town Tigers op zaterdag 2 september nog twee wedstrijden tegen Roef! De promovendus heeft een voorsprong van twee punten. Van Heijst moet bij haar debuut als hoofdcoach tweemaal winnen om alsnog de Play-Offs te kunnen bereiken.

De oud-international, die in 2008 deelnam aan de Olympische Spelen in Beijing, is geen onbekende in Enschede. Behalve dat Van Heijst voor Tex Town Tigers in 2003 als speelster in de hoofdklasse debuteerde, was ze vorig seizoen in Enschede nog actief als assistent-coach.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League