Softbal

Ames: “Het wordt een lange zware week”

Ames: “Het wordt een lange zware week”

Hoofdcoach Ames in actie op het derde honk voor DSS
Foto: Facebook Norman Ames

Na een afwezigheid van 30 jaar schittert DSS weer eens op de Europese velden tijdens een internationaal toernooi. Door de titels van Oolders Omaco Sparks Haarlem en FysioExpert Olympia Haarlem vorig jaar kreeg DSS een ticket toegewezen voor de Cup Winners Cup. Een trotse Norman Ames: “We gaan er vol voor!”

Net als de overige coaches is ook Norman Ames van mening dat een specifieke voorbereiding voor het Europese avontuur niet noodzakelijk is. “DSS werkt al het gehele jaar hard om beter te worden. De meiden zijn dan ook op en top gemotiveerd. Ook door de ervaring die we meenemen in zowel de staf als de speelsters weten we wat we moeten doen.”

Versterking
Tijdens de Europa Cup mogen clubs gebruik maken van pick-up speelsters om de selectie tijdelijk te versterken. DSS heeft hier ook gebruik van gemaakt en hebben twee Amerikaanse speelsters en één Australische speelster kunnen toevoegen aan de selectie. Ames: “We zijn supertrots te melden dat we de selectie hebben kunnen uitbreiden met drie pick up players. Pitchers Maryssa Becker (USA) en Amber Johnson (AUS) alsmede middle infielder Nikki Girard (USA)”.

Doelstelling
DSS is ingedeeld in poule B samen met Forli (Italië), Hørsholm (Denemarken), Hrabiny Wroclaw (Polen), Welleling Vermins (Duitsland) en Zraloci Ledenice (Tsjechië). De eerste drie uit de poule plaatsen zich voor de ‘Champions Round’. Norman Ames mikt op een volgende ronde: “We verwachten dat wij samen met Forli, Ledenice en Vermins voor de eerste drie plekken in aanmerking komen. Wij zien Poule B wel als de zwaarste poule en met een avond wedstrijd tegen Forli op dinsdag en een ochtendwedstrijd op woensdag tegen Vermins hebben we ook niet het meest gunstige schema.”

Slijtageslag
Ames ziet een stuk of zes ploegen die wel in aanmerking komen voor de titel. Maar echt een voorspelling wil hij niet doen. “Mijn ervaring met Europa Cups leert me echter dat het niet te voorspellen valt. Het wordt een lange zware week waarbij hitte en andere omstandigheden zeker een doorslaggevende rol gaan spelen. Ik verwacht dan ook een redelijke slijtage slag aan het eind van de week. Gedroomde finale? DSS vs Forli of Olympia. Twee ploegen met zoals ik inschat de grootste financiële budgetten.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal