Softbal

Doney: ‘Doel is prolongatie van de Europa Cup’

Doney: ‘Doel is prolongatie van de Europa Cup’

Hoofdcoach Stanley Doney wil maar één ding: de titel back-to-back winnen
Foto: Michelle Harrison

Op 21 augustus start FysioExpert Olympia Haarlem in Caserta (Italië) aan een volgend Europa Cup avontuur; de Cup Winners Cup. Als winnaar van de voorgaande editie zijn zij geplaatst en coach Stanley Doney heeft maar één doel: prolongatie.

Het team is volgens Doney goed voorbereid: “De Golden League is een sterke competitie, we zijn goed voorbereid.” Met een straatlengte voorsprong is Olympia Haarlem winnaar geworden van de reguliere competitie. Hij heeft dan ook volledige vertrouwen in zijn selectie en neemt geen pick-up speelsters mee naar Italië. “Het team is sterk genoeg. Net als vorig jaar neem ik zelfs drie 18-jarige speelsters mee uit de jeugdopleiding van Olympia om extra ervaring op te laten doen.”

Back-to-back
Olympia Haarlem is ingedeeld in poule A met BCF Paris (Frankrijk), Eagles (Zwitserland), Hoboken Pioneers (België), Mediterraneo (Malta) en Santi Boi (Spanje). Doney is duidelijk over zijn tegenstanders in de poulefase. “Alle tegenstanders zijn prima, maar als wij spelen zoals we kunnen spelen moeten we gewoon de volgende ronde halen. Ik zal eerlijk zijn dat wanneer we ons niet plaatsen voor de volgende ronde ik toch zeer teleurgesteld zal zijn.”

Volgens de hoofdcoach heeft Olympia Haarlem een hele goede kans om de titel te prolongeren. “Er zijn wel een paar goede teams die ook echt kans maken. Maar wij zijn een gevaarlijk team en dit jaar in bloedvorm. Ik wil maar één ding: die titel back-to-back winnen”.

Ledenice
Mocht Olympia de finale halen, dan ziet Doney graag Ledenice uit Tsjechië als tegenstander: “Ik ken een coach van Ledenice. En afgelopen zomer speelde een van hun speelster voor mij in Nieuw-Zeeland. Dus als ik een team zou mogen kiezen zou het Ledenice zijn. Maar verder maakt het mij niet uit, zolang wij maar in de finale staan.”

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal