Het Nederlands AAA-team bleef in Gijón ongeslagen.

Honkbal

Oranje U18 oefent in aanloop naar WK tegen Duitsland en Blue Jays

Oranje U18 oefent in aanloop naar WK tegen Duitsland en Blue Jays

Het Nederlands AAA-team bleef in Gijón ongeslagen.

Het Nederlands AAA-team bleef in Gijón in 2016 tijdens het EK ongeslagen.

Foto: © FBSPA

Het WK U18 is het laatste jeugdtoernooi van deze prachtige honkbal en softbalzomer, waarin wij naast de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands ook de meiden van U16 Europees Kampioen zagen worden, net als de honkballers van U23. Het U16 team dat deelnam aan de Colt World Series werd zelfs wereldkampioen. Team Kingdom of the Netherlands U18 sluit deze zomer af met deelname aan het WK in Thunder Bay, Canada.

In aanloop naar het Wereldkampioenschap, dat van 1 tot 10 september gespeeld wordt, komt het team vanaf dinsdag 22 augustus bij elkaar en zal deze week in Nederland nog oefenwedstrijden spelen tegen het Duitse nationale team. Deze wedstrijden worden op dinsdag (14.00u), woensdag (19.00u) en donderdag (11.00u) in Hoofddorp gespeeld op het complex van de Hoofddorp Pioniers.

Op zaterdag 26 augustus vertrekt de selectie van manager Eric de Bruin naar Toronto voor een traningskamp. Tijdens dit trainingskamp bereidt de ploeg zich met nog eens drie oefenwedstrijden voor op het Wereldkampioenschap. De tegenstander in deze drie oefenwedstrijden is een redelijk unieke: een team uit de Minor League organisatie van de Toronto Blue Jays.

Op 30 augustus vlieg het team dan door naar Thunder Bay, waar op 1 september Team USA de eerste tegenstander is op het WK. Het Koninkrijksteam U18 is op het WK ingedeeld in een loodzware poule met naast de VS ook Cuba, Japan, Mexico en Zuid-Afrika.

Eric de Bruin en zijn staf zullen deze week de officiële selectie nog bekendmaken. De technische staf ziet er als volgt uit:
Eric de Bruin (manager)
Evert Jan ’t Hoen (assistent)
Ben Thijssen (assistent)
Martijn Nijhoff (pitching coach)
Pepijn van Ingen (fysiotherapeut)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal