De softbalsters van DSS bleven ook op de tweede speeldag ongeslagen.

Softbal

DSS stunt op tweede speeldag Cup Winners Cup

DSS stunt op tweede speeldag Cup Winners Cup

De softbalsters van DSS bleven ook op de tweede speeldag ongeslagen.

De softbalsters van DSS bleven ook op de tweede speeldag ongeslagen.
Foto: © DSS

Na twee speeldagen zijn Olympia Haarlem en DSS nog twee van de enige drie clubs die ongeslagen zijn tijdens de European Cup Winners Cup. In het Italiaanse Caserta wonnen de Nederlandse teams hun derde wedstrijd op rij. Met name de softbalsters van DSS gooiden hoge ogen. De Haarlemse ploeg versloeg onder meer vijfvoudig winnaar Forlì.

Behalve Olympia Haarlem en DSS bleef ook de organiserende vereniging Mediterraneo in de eerste drie wedstrijden ongeslagen. Mediterraneo werd nog maar in 2015 opgericht om meisjes op Malta de kans te geven om te softballen. Een jaar later schreef de club al historie door niet alleen als eerste team uit Malta deel te nemen aan de Europa Cup, maar deze bovendien ook te winnen. Daarmee kwalificeerde Mediterraneo zich voor de Cup Winners Cup van dit jaar.

Morgenavond is Mediterraneo de laatste tegenstander van Olympia Haarlem uit de eerste ronde. Titelverdedigster Olympia Haarlem boekte vandaag haar derde monsterscore van dit toernooi. Het Spaanse Sant Boi kon op het tweede veld van Caserta welgeteld twee innings Olympia Haarlem bijhouden. Totdat Eva Voortman en Dinet Oosting met tweehonkslagen op rij de puntloze wedstrijd in de derde inning openbraken. Dertien slagvrouwen en zeven hits later was de wedstrijd gespeeld: 11-0. Jessie van Aalst (3 uit 3) sloeg in deze slagbeurt een honkslag en tweehonkslag, bracht twee ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde zelf ook tweemaal.

Vuurwerk

In het begin van de middag had DSS al voor vuurwerk gezorgd met winst op het nog ongeslagen Zraloci Ledenice. De Tsjechische ploeg was gisteren nog met 0-2 te sterk voor het Italiaanse Forli. Met één man uit en een 3-1 achterstand greep DSS in de zevende inning de laatste strohalm. Areke Spel (4 uit 5), die in de vijfde inning met een tweehonkslag al het eerste Haarlemse punt had binnengeslagen, sloeg de bal opnieuw voor twee honken het buitenveld in. Daarop kon Lisa Waasdorp (honkslag) door naar het derde honk. De Amerikaanse pick-up speelster Nicole Girard loodste hierna haar team de verlenging in. Ook zij sloeg een tweehonkslag om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen.

In de verlenging trok DSS alsnog de winst naar zich toe. Met twee man uit leidde Lisa Waasdorp met een tweehonkslag een rally in, die uiteindelijk maar liefst vier punten opleverde. Daarmee kwam DSS niet alleen voor het eerst dit duel op voorsprong, maar trok het bovendien de winst naar zich toe: 3-7. Bij de Haarlemse ploeg gooide de Australische pitcher Amber Johnson (7-2-5-2) de volledige wedstrijd.

Stunt

Maar bij die knappe overwinning bleef het niet voor de Haarlemse ploeg, die in 1984 voor het laatst uitkwam tijdens een Europees clubtoernooi.  In de avond scoorden de Haarlemse softbalsters in de wedstrijd tegen het Italiaanse Forli, vijfvoudig winnaar van de Cup Winners Cup, het enige en winnende punt in de zevende inning. DSS kreeg dit duel de beste kans in de vierde inning, maar zag Sophie Bugter en Nicole Gerard op weg naar respectievelijk het derde honk en de thuisplaat sneuvelen. Ondertussen hielden de Australische Amber Johnson en Amerikaanse Maryssa Becker, twee van de pick-up speelsters van DSS dit toernooi, de Italiaanse slagvrouwen zeven innings lang op slechts drie hits. Alleen in de tweede inning kreeg Forli een loopster op het derde honk.

Daarmee was een stunt in de maak. Want in de zevende inning trok DSS in walk-off stijl de winst naar zich toe. Maryssa Becker opende de zevende slagbeurt van DSS met de zesde hit voor haar ploeg. Ze werd vervangen door pinch-runer Lorraine Kieft, die twee honken kon opschuiven na een opofferingsstootslag van Sophie Bugter en een wilde worp. De Amerikaanse Sierra Hyland (9-0-6-1) gooide hierna nog wel haar negende strikeout, maar zag vlak daarna haar korte stop in de fout gaan op een grondbal van Feline Poot. Daarop kon Kieft het winnende punt binnenlopen.

Uitslagen Nederlandse clubs:
Zraloci Ledenice – DSS: 3-7 (8 innings)
Olympia Haarlem – Sant Boi: 11-0 (3 1/2 innings)
DSS – Forli: 1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal