Softbal

DSS en FysioExpert Olympia Haarlem blijven ongeslagen

DSS en FysioExpert Olympia Haarlem blijven ongeslagen

DSS bleef ook tegen het Duitse Wesseling Vermins ongeslagen
(Foto: DSS Dames 1/Facebook)

DSS en FysioExpert Olympia Haarlem hebben hun Europese zegereeks vandaag in het Italiaanse Caserta een gevolg gegeven. Beide teams wisten hun eerste wedstrijd van de dag in de Women’s European Cup Winners Cup te winnen. Golden League koploper Olympia had geen kind aan het Belgische Hoboken Pioneers, terwijl DSS het Duitse Wesseling Vermins zonder moeite aan de kant schoof.

DSS speelde om 09.00u ’s ochtends de eerste wedstrijd van de dag in Caserta en nam wat dus met recht een vroege voorsprong genoemd mag worden in de tweede inning. Na twee snelle nullen sloeg Lorraine Kieft een tweehonkslag. Samen met Dominique Burger (walk) kon zij scoren op de driehonkslag van Noa Brand. Brand werd op haar beurt binnengeslagen door de honkslag van Morgan Sampson, die even later het vierde punt van de inning scoorde op pick-up speelster Maryssa Becker.

Die andere pick-up speelster, werpster Amber Johnson, stond in vier innings slechts twee honkslagen toe. Zij gooide bovendien zes keer drie slag. In de vierde inning nam de slagploeg van DSS definitief afstand van de Duitse tegenstander. DSS zond in die slagbeurt tien speelsters naar het slagperk en kon dankzij onder meer een driehonkslag (Burger), een tweehonkslag (Brand) en een homerun (Becker) nog eens vijf keer scoren. Omdat relief pitcher Svenja de Lincel in de vijfde inning niet in de problemen kwam, stond de 9-0 eindstand na vierenhalve inning al op het scorebord.

Ruime overwinning
Om 12.30u trad FysioExpert Olympia Haarlem aan tegen het Belgische Hoboken, met onder meer Tex Town Tigers speelsters Lindsey Meadows-Oosterveld, Anna-Bé Bartels en Laura Wissink in de gelederen. Hoboken startte met de voor Olympia bekende Bartels op de pitcher plaat en dat bleek geen goede keuze. In de eerste inning kon Olympia op zeven honkslagen al zes keer scoren. In de tweede inning wist de ploeg van coach Stanley Donney ook op het werpen van een reliever te scoren. Jessie van Aalst (double) kwam voor het zevende punt over de thuisplaat op de honkslag van mede-international Shareday Christina.

In de derde inning deed Pioneers iets terug. Op het werpen van Marielle Vleugels sloeg Laura Wissink een 3-run homerun, net nadat het team uit Hoboken het eerste punt had gescoord. Even leken zij terug te keren in de wedstrijd, maar slordigheden in het Belgische veld zorgden ervoor dat Olympia op één honkslag vier runs kon scoren. In de vijfde inning scoorde Amber Krijgsman nog het twaalfde Haarlemse punt van de wedstrijd. Vleugels kwam na de derde inning niet meer in de problemen en Olympia trok met 12-4 aan het langste eind.

Beide Nederlandse ploegen staan na vier gespeelde wedstrijden ongeslagen bovenaan in hun poule. Vanavond worden de laatste poulewedstrijden gespeeld als DSS het om 17.30u opneemt tegen het Deense Hørsholm, dat van de eerste vier wedstrijden slechts een keer wist te winnen. Olympia speelt om 20.30u tegen het eveneens nog ongeslagen Maltese Mediterraneo.

Beide ploegen zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Als zij vanavond allebei winnen, spelen zij morgenavond om 20.30u tegen elkaar in de Championship Round.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal