Het Noordersportpark in Haarlem was vanavond volgepakt voor de wedstrijd tussen Terrasvogels en Sparks Haarlem.

Softbal

Sparks Haarlem in bloedstollende strijd naar winst

Sparks Haarlem in bloedstollende strijd naar winst

Het Noordersportpark in Haarlem was vanavond volgepakt voor de wedstrijd tussen Terrasvogels en Sparks Haarlem.

Het Noordersportpark in Haarlem was vanavond volgepakt voor de wedstrijd tussen Terrasvogels en Sparks Haarlem.

Sparks Haarlem heeft op de derde speeldag van de European Premiere Cup de tweede plaats in de eerste ronde in handen gekregen. De titelverdediger wist pas in de achtste inning van de bloedstollende strijd rivaal Terrasvogels te bedwingen: 2-9. Morgenavond krijgt de Haarlemse ploeg de kans om tegen het Italiaanse Bussolengo ook de eerste plaats in handen te krijgen.

De twee clubs uit de Golden League, die vier van hun eerste vijf wedstrijden tijdens deze Premiere Cup hadden gewonnen, zorgden op de derde speeldag voor het nodige spektakel in het volgepakte Noordersportpark in Haarlem. In het Nederlandse onderonsje, met als inzet de voorlopige tweede plaats in de eerste ronde, waren Terrasvogels en Sparks Haarlem vanavond volledig aan elkaar gewaagd.

Na zeven innings waren beide teams nog altijd in balans met twee punten en zeven hits. Daarmee werd het al snel duidelijk dat een verlenging onvermijdelijk werd. Ondertussen hielden Micaela Whitney (Terrasvogels) en Monica Perry (Sparks Haarlem) de volledige reguliere speeltijd stand.

Spanning

De verlenging eindigde vanavond in een grote anti-climax voor Terrasvogels. De nummer drie uit de Golden League bezweek onder de spanning. Na drie veldfouten en een vrije loop met volle honken was de strijd gestreden. Met slechts twee honkslagen scoorde Sparks Haarlem maar liefst zevenmaal in de achtste inning.

In de gelijkmakende achtste slagbeurt hield de Amerikaanse pitcher Monica Perry (6-1-7-1) haar tegenstanders van verder scoren af. Sparks Haarlem kwam tot negen hits, waaronder drie van Anne Blaauwgeers (3 uit 5). Maxime van Dalen (2 uit 3) sloeg drie ploeggenoten binnen.

Eerder op de dag boekten Sparks Haarlem en Terrasvogels met grote cijfers hun vierde toernooizege.

Uitslagen Nederlandse clubs:
Terrasvogels – Brasschaat Braves: 10-0 (4 innings)
Sparks Haarlem – Leksand: 19-0 (2 1/2 inning)
Terrasvogels – Sparks Haarlem: 2-9 (8 innings)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal