Softbal

Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks werken aan runsaldo

Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks werken aan runsaldo

Virginie Anneveld en haar teamgenoten van Sparks verpulverden het Zweedse Leksand op woensdagmiddag.
(Foto: Fred Versluis)

In aanloop naar het onderlinge duel dat vanavond om 20.00u op het veld van Sparks Haarlem gespeeld wordt, rekenden Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks Haarlem zonder enige moeite af met hun eerste tegenstanders van de dag. Terrasvogels was met 10-0 te sterk voor Brasschaat, terwijl Sparks het Zweedse Leksand met 19-0 verpulverde. Vanavond zal een van de twee Nederlandse teams een goede stap richting de halve finales.

Terrasvogels werpster Danielle Bonnet had de slagploeg van Brasschaat volledig onder controle. In vier innings stond zij slechts drie honkslagen toe en gooide tweemaal drie slag. Aanvallend gebruikte de ploeg van manager Nick Braakman de eerste inning om even op gang te komen. Vanaf de tweede inning was het raak: met een inside-the-park 3-run homerun opende Jessica Waasdorp de score. Later in de inning werden dankzij drie honkslagen en een veldfout nog eens drie punten toegevoegd.

Mede dankzij de tweede homerun van de wedstrijd, ditmaal een klap die het veld verliet van Dervisa Mutic, scoorde Terrasvogels even later nog eens vier punten, waardoor na vier snelle innings de 10-0 eindstand via de mercy rule bereikt was.

Afslachting
Oolders Omaco Sparks Haarlem had een paar uur later slechts tweeënhalve inning nodig om het Zweedse Leksand volledig van het veld te spelen. Werpster Leonella Elizabeth gooide in drie perfecte innings vier keer drie slag en zag haar slagploeg korte metten maken met haar tegenstandster. Na een inning leek Jenna Massingil de schade te kunnen beperken. Kehli Washington, die tijdens het EK nog uitkwam voor het Zweedse nationale team, Anne Blaauwgeers en Karin Tuk scoorden de drie runs op twee honkslagen.

In de tweede inning ging het helemaal mis met de Zweedse werpster. Acht keer vier wijd, tien honkslagen en vier veldfouten leverden in een mega inning liefst zestien runs op. Elke positie in de Haarlemse slagvolgorde kwam minimaal twee keer in het slagperk en sommige slagvrouwen zelfs drie keer.  De eindstand werd uiteindelijk 19-0.

Vanavond om 20.00u spelen Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks Haarlem tegen elkaar. Die wedstrijd is voor thuisblijvers live te bekijken via deze link. De winnaar van deze wedstrijd weet zich verzekerd van een plaats bij de laatste vier, waarbij ook het nog ongeslagen Bussolengo en Joudrs Praha, die op dit moment tegen elkaar spelen, zich bij zullen voegen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal