Profsoftbal

Britt Vonk wint met Scrap Yard Dawgs de 2017 Cowles Cup

Britt Vonk wint met Scrap Yard Dawgs de 2017 Cowles Cup

International Britt Vonk werd dit seizoen met haar Scrap Yard Dawgs kampioen in de NPF
(Foto: NPF)

Inmiddels is ze alweer op de velden van Sparks en Onze Gezellen te zien als speelster van het Italiaanse Bussolengo, maar vier dagen geleden werd zij met de Scrap Yard Dawgs nog kampioen in de Amerikaanse National Pro Fastpitch competitie. In de Cowles Cup werd in een best-of-three USSSA Pride uit Florida met 2-1 verslagen. Het was de eerste titel voor de Scrap Yard Dawgs in de NPF.

Vonk startte de eerste wedstrijd van de Cowles Cup in de basis. Als achtste slagvrouw ging zij 0 uit 3 met drie grondballen, terwijl ze de hele wedstrijd eerste honk speelde. Zij was niet de enige Scrap Yard Dawg die moeite had met de worpen van Pride pitcher Jolene Henderson. De Amerikaanse gooide in zeven shutout innings zes keer drie slag en stond slechts drie honkslagen toe. USSSA Pride won de wedstrijd met 5-0, mede dankzij homeruns van Megan Wiggins en Shelby Pendley.

In de tweede wedstrijd herpakte de ploeg uit Conroe, Texas (vlak boven Houston) zich goed. Werpster Monica Abbott, gooide liefst vijftien keer drie slag en zag haar slagploeg – zonder Britt Vonk in deze wedstrijd – in de vierde inning een 2-0 voorsprong pakken dankzij een homerun van Nerissa Meyers, een triple van Kasey Cooper en een RBI-single van Hannah Flippen. Die voorsprong bleek voldoende te zijn voor de winst, want er werd in de rest van de wedstrijd niet meer gescoord.

https://www.instagram.com/p/BYCRsWIDcgl/?taken-by=profastpitch

Diezelfde middag nog werd de derde en beslissende wedstrijd van de Cowles Cup gespeeld. Opnieuw was het Monica Abbott die een glansrol speelde. De werpster gooide wederom de volledige wedstrijd en kwam deze keer tot 11 strikeouts. Toch werd er in deze wedstrijd wel gescoord door de Pride, via een leadoff homerun van Megan Wiggins. In de derde inning kwamen de Scrap Yard Dawgs op gelijke hoogte, maar in de gelijkmakende slagbeurt zorgde een foutje ervoor dat USSSA Pride een 2-1 voorsprong kon nemen. In de zesde en zevende inning trokken de Dawgs de wedstrijd alsnog naar zich toe met twee punten in beide innings. In de zevende inning speelde invalster Britt Vonk ook een rol in een van de punten toen zij met een opofferingsstootslag twee teamgenoten een honk verder wist te brengen.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 5-2 gewonnen en de Scrap Yard Dawgs werden kampioen. Monica Abbott werd vanwege haar fenomenale pitching uitgeroepen tot Cowles Cup MVP.

Deze week speelt Vonk dus met Bussolengo de European Premiere Cup in Haarlem. Vanavond speelt zij daar om 20.00u tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem. Een mooie kans om de eerste Nederlandse kampioene uit de National Pro Fastpitch en een aantal van haar teamgenoten uit Team Kingdom of the Netherlands in actie te zien!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Profsoftbal