Rhowan Stuart (Terrasvogels) sloeg met een homerun twee punten binnen.

Softbal

Sparks Haarlem en Terrasvogels bij beste vier

Sparks Haarlem en Terrasvogels bij beste vier

Rhowan Stuart (Terrasvogels) sloeg met een homerun twee punten binnen.

Rhowan Stuart (Terrasvogels) sloeg met een homerun twee punten binnen.
Foto: © Terrasvogels

Met een sterke 0-3 overwinning op Joudrs Praha heeft Terrasvogels zich tijdens de European Premiere Cup in Haarlem verzekerd van een plaats bij de beste vier teams. Titelverdedigster Sparks Haarlem verloor haar enige wedstrijd van vandaag met 2-1 van het ongeslagen Bussolengo, maar speelt met Terrasvogels de komende dagen eveneens verder voor een plaats in de eindstrijd.

Terrasvogels verzekerde zich deze middag met een knappe 0-3 overwinning op nummer twee Joudrs Praha van een plaats bij de beste vier. Beide teams zagen een speelster worden uitgeschakeld op de thuisplaat. Voor Terrasvogels sneuvelde Jessica Waasdorp (honkslag) in de derde inning na een hit van Katharina Szalay. Een inning later werd Tereza Jakesova op de thuisplaat verschalkt door een sterke aangooi van rechtsveldster Dervisa Mutic. Jakesova probeerde vanaf het tweede honk te scoren op een hit van Jana Furkova.

Het was de eerste honkslag die pitcher Daniëlle Bonnet (3-1-3-2) toestond. Ze kreeg hierna alleen nog twee hits tegen in de vijfde inning. Terwijl Bonnet de slagploeg van Joudrs Praha puntloos hield, zorgde Dervisa Mutic voor de ontknoping. Met één man uit sloeg zij een tweehonkslag in het linksveld. Dat was voldoende om het eerste punt te forceren na stootslagen van Katharina Szalay (2 uit 2) en Sanne Korpel.

Homerun

Het was nog maar het tweede punt die de Amerikaanse pitcher Ruth Spinas (2-2-6-0) in 21 innings op dit toernooi hoefde toe te staan. Met pinch-runner Yindi Beekveldt op de honken besliste Rhowan Stuart in de zevende inning definitief de wedstrijd. Ze sloeg de bal voor een homerun over de omheining om de eindstand op 0-3 te bepalen.

Titelverdedigster Sparks Haarlem ging vandaag voor de tweede keer dit toernooi onderuit. Nadat eerder al was verloren van Joudrs Praha, bleek vanavond in de laatste wedstrijd van de vierde speeldag ook het nog ongeslagen Italiaanse Bussolengo te sterk. Twee dagen eerder had dit team ook al met 0-6 gewonnen van Terrasvogels.

Brutaal

Na de 5-8 openingswinst tegen Therwil Flyers stond Bussolengo in maar liefst zes wedstrijden op rij geen enkel punt meer toe. Na de zes shut-outs en de 38 puntloze innings nam Sparks Haarlem vanavond in de eerste inning brutaal een 0-1 voorsprong. Anne Blaauwgeers (2 uit 3), die een sterk toernooi speelt, opende na haar honkslag de score.

Pitcher Rebecca Soumeru vocht voor wat ze waard was. Ze stond vier innings lang geen enkele honkslag toe, maar moest zich in de vijfde inning gewonnen geven toen de Nederlandse international Britt Vonk met twee uit voor de Italiaanse ploeg met een driehonkslag de gelijkmaker binnensloeg. Tweehonkslagen van Marta Gasparotto en Ambra Collina beslisten een inning later de wedstrijd: 2-1.

Halve finales

Met de winst heeft Bussolengo zich ongeslagen als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales. Het Tsjechische Joudrs Praha en de Nederlandse clubs Sparks Haarlem en Terrasvogels maken morgenochtend en morgenmiddag uit welk team in die eerste halve finale de tegenstander wordt van de Italiaanse softbalsters.

De overige twee teams spelen morgen om 17.30 uur om een plaats in de backdoor-final. De eerste halve finale wordt morgen om 20.00 uur op het Noordersportpark in Haarlem gespeeld.

Uitslagen Nederlandse clubs:
Joudrs Praha – Terrasvogels: 0-3
Bussolengo – Sparks: 2-1

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal